Την πρόταση του για την ΑΤΑ παρουσίαση ο Ν.Χριστοδουλίδης στην ΑΣΔΥΚ

Την πρότασή του για την ΑΤΑ παρουσίασε στην ΑΣΔΥΚ ο υποψήφιος για την Προεδρία Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνάντησή του με το ΔΣ της συντεχνίας, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα μπορούσε να την εξετάσει και να επανέλθει.

Συγκρεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρόταση προνοεί για κλιμακωτή παραχώρηση της ΑΤΑ με ποσοστό 70% στους χαμηλόμισθους στις κλίμακες Α2-Α5-Α7 και 30% στις ψηλότερες κλίμακες.

Σύμφωνα με την Οργάνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΣΔΥΚ, υπό τον Πρόεδρό της Γεώργιο Χωραττά, είχε την Τρίτη συνάντηση, με τον κ. Χριστοδουλίδη. Όπως αναφέρει η ΑΣΔΥΚ, ο Πρόεδρος της δήλωσε πως η Οργάνωση θα μπορούσε να εξετάσει την πρόταση του Υποψηφίου Προέδρου για την ΑΤΑ και να επανέλθει. 

Αναφέρεται περαιτέρω ότι ο Πρόεδρος της ΑΣΔΥΚ επεξήγησε στον κ. Χριστοδουλίδη τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους εργοδοτούμενους στο Δημόσιο και στα Σώματα Ασφαλείας και ενημέρωσε για τη δράση της Οργάνωσης από της ίδρυσής της.

Προστίθεται πως ο υποψήφιος Πρόεδρος προσεγγίζει θετικά το αίτημα της ΑΣΔΥΚ, για αναγνώρισή της, από το Υπουργείο Οικονομικών, ως ισότιμου κοινωνικού εταίρου, που εξυπακούει τη συμμετοχή της στην κοινωνική διαβούλευση στο πλαίσιο της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού, που συνέρχεται υπό το αρμόδιο Υπουργείο. Επί του ιδίου ζητήματος, ο κ. Χριστοδουλίδης βλέπει θετικά και το συναφές αίτημα της ΑΣΔΥΚ για λήψη κρατικής χορηγίας κατ’ αναλογία του εκτοπίσματός της.

Επίσης, με θετικό φακό προσέγγισε ο κ. Χριστοδουλίδης το αίτημα της ΑΣΔΥΚ για αποκατάσταση των μισθοδοτικών κλιμάκων εισδοχής (τερματισμός της αποκοπής του 10%), για τους νεοεισερχόμενους, όπως και τον τερματισμό των αποκοπών επί των επιδομάτων των κρατικών υπαλλήλων. Ο Πρόεδρος της ΑΣΔΥΚ ενημέρωσε για την γραπτή υποβολή αυτών των αιτημάτων στο Υπουργείο Οικονομικών, πλην όμως, υπήρξε αρνητική προσέγγιση, αναφέρεται περαιτέρω.

Προστίθεται ότι εκ μέρους του Προεδρείου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος (ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ), ο Πρόεδρός του Λούκας Χρίστου, εστίασε στο διαχρονικό αίτημα για επαναφορά της επιλογής συνταξιοδότησης των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας, μετά τη  συμπλήρωση υπηρεσίας 29 χρόνων και 2 μηνών.

Σύμφωνα με την ΑΣΔΥΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόταση που κατέθεσε ο κ. Χρίστου όπως, οι γυναίκες στα Σώματα Ασφαλείας πιστώνονται για κάθε παιδί που τίκτουν 1:2 χρόνια συντάξιμα. Ο κ. Χρίστου σημείωσε ότι, τέτοια ρύθμιση ενδεχομένως να λειτουργήσει και ως μέτρο κατά του δημογραφικού. Όπως είπε, ανάλογη ρύθμιση ισχύει στα Σώματα Ασφαλείας στην Ελλάδα.