Πρώην πρέσβεις εκφράζουν στήριξη στον Νίκο Χριστοδουλίδη

Οι πρώην Πρέσβεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάκης Ιωάννου, Χαράλαμπος Χριστοφόρου, Πλάτων Κυριακίδης, Θεόφιλος Β. Θεοφίλου, Γιώργος Γεωργής, Μάριος Ιερωνυμίδης, Παύλος Χατζητοφή, Χαράλαμπος Ιωαννίδης, Λόρια Μαρκίδη, Λεωνίδας Μαρκίδης, Κωνσταντίνος Ηλιάδης και Ανδρέας Σκαρπάρης, σε ανακοίνωση τους, εκφράζουν την στήριξη τους στην υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη «ως ελπίδα για το μέλλον και ως λύση στις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις του τόπου».

«Είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε ως φίλο, συνάδελφο, συνεργάτη και υπουργό και να εκτιμήσουμε το ήθος, τη διορατικότητα, την ανιδιοτέλεια, την ευρύτητα αντίληψης και την προσήλωσή του στο συμφέρον του τόπου», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ως συνάδελφος, αναφέρουν οι πρώην Πρέσβεις, «ξεχώριζε με την ευρεία κατάρτιση, την εργατικότητα και την πρόθυμη συνεργασία με όλους, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεχώρισε με την αμεσότητα, την ηπιότητα και την πολυδιάστατη προσέγγιση όλων των θεμάτων. Ως Υπουργός Εξωτερικών έδωσε με την παρουσία και τις πρωτοβουλίες του νέα διάσταση στην εξωτερική πολιτική της Κύπρου, δημιουργώντας θεσμούς, συμμαχίες και φιλίες που αναβάθμισαν τον ρόλο και τη σημασία της πατρίδας μας».

Θεωρούμε, σημειώνουν, τον Νίκο Χριστοδουλίδη «ως σύγχρονο Κύπριο πολιτικό με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που χαίρει αναγνώρισης και εκτίμησης στο εξωτερικό και με ευρεία αποδοχή στο εσωτερικό, που υπερβαίνει αγκυλώσεις και μονομέρειες και κομίζει ένα όραμα ελπίδας για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου. Ένα όραμα για ένα καλύτερο αύριο για το σύνολο του Κυπριακού λαού. Η μέχρι τώρα πορεία του καταδεικνύει ότι μπορεί να το πραγματώσει».