Εκατοντάδες κόσμου προσκύνησαν το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου

Εκατοντάδες κόσμου προσήλθαν και σήμερα από νωρίς το πρωί, για να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, καθώς και για να προσκυνήσουν τη σορό του, η οποία εκτίθεται από χθες σε λαϊκό προσκύνημα.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, ο πρώην Yπουργός Ιωνάς Νικολάου, η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος, Ανδρούλλα Βασιλείου, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΑΚΕΛ, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Πρέσβεις και Βουλευτές, εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεκάδες μαθητών, εκπαιδευτικών και απλοί πολίτες, ήταν ανάμεσα σε όσους υπέγραψαν σήμερα το βιβλίο συλλυπητηρίων.

Εξάλλου, ουρές σχηματίστηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, όπου απλοί άνθρωποι, εκπρόσωποι εκκλησιών, αξιωματούχοι και ξένοι διπλωμάτες έφθασαν και σήμερα για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου.

Μετά το τέλος της υπογραφής του βιβλίου συλλυπητηρίων, η σορός του Αρχιεπισκόπου θα παραμείνει στον ναό μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, για προσκύνημα από το κοινό. Όσον αφορά την τέλεση της κηδείας το Σάββατο, σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή το κοινό θα μπορεί να προσέρχεται μόνο μέχρι τις 11:30 π.μ. Ζητά, επίσης , όπως δεν γίνει κατάθεση στεφάνων από το κοινό.

«Έπασχε για το καλό της εκκλησίας και της Κύπρου»

———————

Το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη τους στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου θέλησαν να εκφράσουν και ιερομόναχοι από το Άγιο Όρος. Μεταξύ τους, ο Ιερομόναχος Αντύπας από τη Μονή Ιβήρων στις Καρυές Αγίου Όρους, την οποία είχε επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ το 2018, ο οποίος μετέβη στην Κύπρο για να εκφράσει συλλυπητήρια και να παραστεί στην κηδεία που τελείται το Σάββατο.

Ανέφερε, ότι ο Αρχιεπίσκοπος είχε αφιερώσει ένα ασημένιο καντήλι στη Μονή, το οποίο βρίσκεται πάντα αναμμένο εκεί, μετά από παράκληση του Αρχιεπισκόπου, για την ελευθερία της Κύπρου. «Διανυκτέρευσε στο κελί μαζί μας και αυτό ήταν πολύ τιμητικό», είπε, σημειώνοντας ότι είχε συμβάλει οικονομικά και στην αποπεράτωση εργασιών.

«Έπασχε για το καλό της εκκλησίας και της Κύπρου», σημείωσε, λέγοντας ότι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους Αγιορείτες. «Ευχόμαστε ολόψυχα να είναι αιωνία η μνήμη και να είναι άξιος όποιος τον διαδεχθεί, για να συνεχίσει το έργο της αποστολικής εκκλησίας της Κύπρου», κατέληξε.