Χαμός μετά την παραδοχή ότι η Pfizer δεν γνώριζε αν το εμβόλιο της σταματά την διάδοση του κορωνοϊού

Το κυκλοφόρησαν χωρίς δοκιμές

«Χαμός» έχει προκληθεί μετά την δήλωση της Janine Small η οποία κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι ο αμερικανικός κολοσσός Pfizer δεν γνώριζε αν το εμβόλιο του σταματά την διάδοση του Covid-19 πριν αυτό βγει στην αγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, διέψευσε το δικό του ανώτατο στέλεχος και είπε στο CNBC ότι «δεν υπάρχει άλλο εμβόλιο στον κόσμο που να έχει δοκιμαστεί τόσο εντατικά» όσο αυτό της Pfizer, λέγοντας ότι δεν ξέρει για τι πράγμα μιλούσε ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Roos που έθεσε την ερώτηση στην Small.

Το ίδιο ακριβώς είπε και σε ισραηλινό δίκτυο, όπου δήλωσε πως το εμβόλιο της Pfizer «αποδείχτηκε ότι εμποδίζει κατά 80% την μετάδοση του κορωνοϊού».

Ταυτόχρονα όμως παραδέχτηκε σε άλλη συνέντευξη ότι η Pfizer είχε ελάχιστη εμπειρία από την κατασκευή εμβολίων mRNA καθώς δεν είχαν δημιουργήσει ούτε ένα τέτοιο προϊόν στο παρελθόν!

Kατά την διάρκεια της κατάθεσης της προέδρου διεθνών αγορών της Pfizer, Janine Small, στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, το ανώτατος στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας παραδέχτηκε ότι το εμβόλιο κατά του Covid-19 δεν είχε δοκιμαστεί για την ικανότητά του να αποτρέπει την μετάδοση του ιού!

Συγκεκριμένα η απάντηση δόθηκε μετά από σχετική ερώτηση του Ολλανδού ευρωβουλευτή Rob Roos και η Janine Small και επί λέξει είπε:

«Όχι, γιατί έπρεπε πραγματικά να κινηθούμε με την ταχύτητα της επιστήμης για να καταλάβουμε πραγματικά τι συμβαίνει στην αγορά».

Mε ποια κριτήρια λοιπόν εμπιστεύτηκαν οι κυβερνήσεις την Pfizer και εξανάγκαζαν τους πολίτες να εμβολιαστούν με τρεις δόσεις ενός πειραματικού σκευάσματος ενώ τώρα τους ζητούν να κάνουν και τέταρτη.