Ο 28χρονος συγκυβερνήτης έριξε το αεροσκάφος της Germanwings

 

newego_LARGE_t_1101_54484771_type12713

Η φωτογραφία του Andreas Lubitz δημοσιοποιήθηκε από το ισπανικό site teinteresa

Ο Αντρέας Λούμπιτζ, 28 ετών, είναι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Boeing που σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο οδηγώντας στο θάνατο 150 αθώους επιβάτες.

Ο συγκυβερνήτης του Α320 είχε προσληφθεί το 2013 από την Germanwings και είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης. Στο παρελθόν είχε εργαστεί στη σχολή της πολιτικής αεροπορίας της Lufthansa. Ο 28χρονος Αντρέα Λούμπιτζ καταγόταν από το Montabaur της Ρηνανίας.

Ο 28χρονος Ανδρέας Γκούντερ Λούμπιτζ είχε μόλις 600 ώρες πτήσης όταν εντάχθηκε στο δυναμικό της Germanwings το 2013 αμέσως μετά την εκπαίδευσή του.

Ωστόσο, θεωρούνταν εξαιρετικός στη δουλειά του, έχοντας κερδίσει ένα βραβείο από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας το 2013 για τα εξαιρετικά του προσόντα.

Υπήρξε μέλος της αερολέσχης LSC Westerwald στο Montabaur, είχε ένα διαμέρισμα στο Ντίσελντορφ αλλά ζούσε με τους γονείς του στο Montabaur, στην πόλη όπου είχε μεγαλώσει, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Γκαμπριέλε Γουίλαντ, που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA.
«Ο Ανδρέας έγινε μέλος της λέσχης από νεαρή ηλικία για να ικανοποιήσει το όνειρό του να πετά» δήλωσε στην ιστοσελίδα της η αερολέσχη LSC στην οποία υπήρξε μέλος σε ανακοίνωση του θανάτου του.
«Εκπλήρωσε το όνειρό του, το οποίο πλήρωσε με την ζωή του».
Ήσυχος και φιλικός νέος
Οι γνωστοί του συγκυβερνήτη από την πόλη Montabaur, μιλώντας στο Associated Press λένε ότι δεν έδειχνε σημάδια κατάθλιψης, όταν τον είδαν το περασμένο φθινόπωρο να ανανεώνει την άδεια πιλότου για ανεμόπτερο.

«Ήταν ευτυχής με την δουλειά του στην Germanwings και τα πήγαινε καλά» δήλωσε ο Πίτερ Ρούκερ, ένα μέλος της αερολέσχης στην οποία έμαθε να πετά ο Λούμπιτζ.

Ο 28χρονςο είχε λάβει άδεια για πιλότος ανεμόπτερου ως έφηβος και έγινε δεκτός ως εκπαιδευόμενος πιλότος στην Lufthansa μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του στο προπαρασκευαστικό σχολείο, σύμφωνα με τον Ρούκερ, που τον περιγράφει ως «μάλλον ήσυχο» αλλά φιλικό νέο.

Ο πιλότος του αεροσκάφους, Πάτρικ Σοντχέιμερ, πατέρας δύο παιδιών, είχε 6.000 ώρες πτήσης και αποτελούσε μέλος της Germanwings από τον Μάιο του 2014 αφού προηγουμένως είχε εργαστεί στην Lufthansa και την Condor.

Η φωτογραφία του δημοσιοποιήθηκε από το ισπανικό site teinteresa και την «τουίταρε» και ο επικεφαλής του Reuters σε Ισραήλ και Παλαιστίνη Luke Baker.

Νωρίτερα ο  εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση του Airbus αποκάλυψε  ότι η συντριβή του αεροσκάφους οφίλεται  στη «βούληση του συγκυβερνήτη να καταστρέψει το αεροπλάνο» και να στείλει στο θάνατο άλλους 149 ανθρώπους.

Σε μια εξέλιξη που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους, ο Γενικός Εισαγγελέας της Μασσαλίας, Brice Robin, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι για να ανακοινώσει τα ευρήματα του «μαύρου κουτιού», επιβεβαίωσε ότι ο συγκυβερνήτης είχε κλειδώσει έξω από το πιλοτήριο τον έμπειρο κυβερνήτη του αεροσκάφους και δεν του επέτρεψε να επιστρέψει στη θέση του.
«O συγκυβερνήτης εσκεμμένα επέλεξε να οδηγήσει σε κάθοδο το αεροπλάνο», αποκάλυψε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε: «O συγκυβερνήτης ανέπνεε κανονικά και δεν είπε ούτε μία λέξη πριν τη συντριβή».

Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για «περίεργη συμπεριφορά» και μονολεκτικές απαντήσεις του 28χρονου συγκυβερνήτη πριν ο κυβερνήτης βγει από το πιλοτήριο.
Ο εισαγγελέας διευκρίνισε πως η ενέργεια του συγκυβερνήτη, για τον οποίο είπε πως ονομάζεται Αντρέας Λούμπιτς, ήταν «γερμανικής εθνικότητας» και «δεν είχε καταγραφεί ως τρομοκράτης», δείχνει πως αυτός «είχε βούληση να καταστρέψει το αεροπλάνο», ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν λόγοι για να θεωρηθεί η συντριβή «τρομοκρατική ενέργεια».
Σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, τα θύματα δεν αντελήφθησαν πως το αεροπλάνο πρόκειται να συντριβεί παρά «την εντελώς τελευταία στιγμή», έχασαν «ακαριαία» τη ζωή τους και «ακούστηκαν κραυγές τις εντελώς τελευταίες στιγμές».
Νωρίτερα, η αεροπορική εταιρεία Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η χαμηλού κόστους Germanwings, είχε ανακοινώσει ότι ο συγκυβερνήτης του A320 είχε προσληφθεί τον Σεπτέμβριο 2013 από την Germanwings και ότι είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις είχε περισσότερα από 10 έτη εμπειρίας και περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης σε αεροσκάφη Airbus στο ενεργητικό του, είχε ανακοινώσει από την Τρίτη η Germanwings.

Σοκ σε Γερμανία-Ισπανία

Σοκαριστικές χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις του εισαγγελέα της Μασαλίας ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.
«Οι αποκαλύψεις του εισαγγελέα είναι σοκαριστικές», τονίζοντας ότι η εκδοχή της εσκεμμένης συντριβής του αεροσκάφους είναι αξιόπιστη.
Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, εξέφρασε τη θλίψη του για τις αποκαλύψεις από τη Μασαλία.