Απειλεί ο Ερντογάν και συγκαλεί το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για τις “προκλήσεις” της Ελλάδας

Συνεδριάζει την Τετάρτη (28/9) το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) της Τουρκίας υπό τον πρόεδρο Ερντογάν, για να συζητήσει μια σειρά από κρίσιμα θέματα με επίκεντρο την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατά την αυριανή συνεδρίαση θα συζητηθούν αναλυτικά «οι ενέργειες της Ελλάδας που συμβάλουν στην αύξηση της έντασης, ιδίως ο εξοπλισμός των νησιών του Αιγαίου κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και η αύξηση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην ατζέντα των αυριανών συζητήσεων θα συμπεριλαμβάνονται επίσης οι εγχώριες και διασυνοριακές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Ειδικότερα, θα συζητηθούν οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία και τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε  εκδήλωση του κόμματός του προχώρησε σε νέες πολεμικές απειλές κατά της Ελλάδας.

Είπε μάλιστα ότι η χώρα του δέχεται επιθέσεις από την Ελλάδα και απείλησε χαρακτηριστικά: «Η στήριξη από τις ΗΠΑ δεν θα σας σώσει».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις όσων μας προκάλεσαν και μας επιτέθηκαν από την Ελλάδα και δεν θα ενδώσουμε σε βρώμικα παιχνίδια. Τα όπλα που συσσωρεύτηκαν στη Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς», ανέφερε.

Η Ευρώπη και οι τρεις μαϊμούδες

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στην Ελλάδα είπε ότι: «Η χώρα μας δεν θα συμβιβαστεί για την άμυνά της. Η υποστήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν μπορεί να σας σώσει», ενώ έπειτα στράφηκε κατά της Ευρώπης χρησιμοποιώντας τον συμβολισμό των «τριών σοφών μαϊμούδων».

«Με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Μεσόγειος παραδόθηκε στην ιμπεριαλιστική κατοχή. Λυπούμαστε βαθιά για το γεγονός ότι η Μεσόγειος μνημονεύεται σήμερα με ένταση και θανάτους μεταναστών.

Μπροστά στους θανάτους μεταναστών στη Μεσόγειο, η Δύση προτίμησε να παριστάνει τους τρεις πιθήκους», δηλαδή δεν βλέπουν το κακό, δεν ακούν το κακό, δεν μιλούν για το κακό και πρόσθεσε ότι: «Οι πόρτες που είναι κλειστές για τους πρόσφυγες στη Δύση, ανοίγουν για τα μέλη του δικτύου Γκιουλέν και τους τρομοκράτες του PKK»