Ενέργεια, ουκρανικό και κυπριακό συζήτησαν Κασουλίδης Νούλαντ

Το Ουκρανικό και τα θέματα ενέργειας, καθώς και επιμέρους πτυχές του Κυπριακού συζητήθηκαν διεξοδικά σε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με την ομόλογο του, Yφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Νέα Υόρκη.

«Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση επί ευρείας θεματολογίας με έμφαση στις διμερείς σχέσεις και την ενίσχυσή τους με πρακτικούς τρόπους σε όλους τους τομείς», ανέφερε ο κ. Κασουλίδης σε δηλώσεις του.

Συζητήσαμε, πρόσθεσε, «τα θέματα Ενέργειας, της ηλεκτρικής διασύνδεσης, αλλά και των αποτελεσμάτων των πρόσφατων γεωτρήσεων. Αναμένονται ίσως και άλλα αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, «πρέπει να κινηθούν σύντομα οι εταιρείες – διότι είναι οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες, η ΕΝΙ στην προκειμένη περίπτωση η οποία έχει πρόθεση να κινηθεί σύντομα για τη μεταφορά του φυσικού αερίου υπό τη μορφή LNG, πολύ πιθανόν δια των δύο τερματικών της Αιγύπτου, προς την Ευρώπη το συντομότερο δυνατόν, η οποία το έχει ανάγκη, διότι δεν μιλάμε για μακροπρόθεσμες λύσεις, αλλά για πολύ βραχυπρόθεσμες».

Νωρίτερα, ο κ. Κασουλίδης παρευρέθηκε στο γεύμα που παρέθεσαν ομογενειακές οργανώσεις προς τιμή του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μανχάταν.

Σήμερα Πέμπτη, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους ομολόγους του Υπουργούς από την Αλγερία, το Καζακστάν και τη Νορβηγία ενώ το βράδυ θα παραστεί σε διατλαντικό υπουργικό δείπνο που θα παραθέσει ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.