Ν.Χριστοδουλίδης:Η πολιτεια να διερευνήσει τυχόν διασύνδεση Κύπρου με υπόθεση παρακολουθήσεων

Είναι νομική και ηθική υποχρέωση της πολιτείας να διερευνήσει τυχόν διασύνδεση της Κύπρου με την υπόθεση παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στην ανακοίνωσή του εκλογικού του επιτελείου, επισημαίνεται ότι κ. Χριστοδουλίδης θεωρεί ότι η πολιτεία οφείλει «να διερευνήσει τυχόν διασύνδεση της Κύπρου με την υπόθεση, ώστε να εξαλείψει, εφόσον δεν υπάρχει διασύνδεση, οποιαδήποτε αμφιβολία σε σχέση με τη χώρα μας» και προσθέτει ότι η Κύπρος οφείλει να συνδράμει εποικοδομητικά σε οποιαδήποτε έρευνα ενδέχεται να διενεργήσουν ευρωπαϊκοί θεσμοί, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Ελλάδα ή και αλλού.

Αναφέρει, ακόμα, ότι η έμπρακτη προσήλωση στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η απόρριψη μη δημοκρατικών πρακτικών του παρελθόντος αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση όλων όσοι συμμετέχουν στη δημόσια ζωή του τόπου και κατέχουν ή διεκδικούν αξιώματα. Καταλήγει, δε, ότι στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη, η κρατική ασφάλεια και η ασφάλεια των πολιτών οφείλουν να συμβαδίζουν με την διαφύλαξη των θεμελιωδών δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών όπως κατοχυρώνονται και από το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.