Με σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει στο Eurocontrol, πέταξε το τουρκικό αεροσκάφος εντός του FIR Λευκωσίας

Το τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος που πέταξε εντός του FIR Λευκωσίας, είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης στο Eurocontrol, το οποίο και τήρησε και δεν παραβίασε τη NOTAM που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για 5 ναυτικά μίλια και 3 χιλιάδες μέτρα ύψος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

Είχε κληθεί να σχολιάσει ρεπορτάζ του MEGA σύμφωνα με το οποίο το συγκεκριμένο τουρκικό αεροσκάφος πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το βόρειο κομμάτι του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ, στο σημείο που βρίσκεται το γεωτρύπανο Tungsten Explorer, το οποίο έχει μισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

«Αυτό το αεροπλάνο κατέθεσε σχέδιο πτήσης στο Eurocontrol, το οποίο τήρησε. Eπίσης, δεν παραβίασε τη NOTAM που είχαμε εκδώσει για 5 ναυτικά μίλια και 3 χιλιάδες μέτρα ύψος. Πέταξε στις 29 χιλιάδες μέτρα ύψος», πρόσθεσε η ίδια πηγή, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα στρατιωτικό-κατασκοπευτικό αεροπλάνο.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του FIR Λευκωσίας, η ίδια πηγή είπε πως “βεβαίως και τίθεται θέμα FIR”, όπως τίθεται και για τις παραβιάσεις που σημειώνονται καθημερινά από τις πτήσεις που γίνονται από και προς τα κατεχόμενα.