Καταγγέλλονται μεθοδεύσεις κυβέρνησης σε βάρος της CYTA

Το ΑΚΕΛ  καταγγέλλει  τον ΥΠΟΙΚ   , για την επιβολή καθυστερήσεων στην επένδυση της CYTA σε τεχνολογία τέταρτης γενιάς.

Οι κυβερνώντες μέσω της Διυπουργικής Επιτροπής ήταν ενήμερη για τις καθυστερήσεις που επιβλήθηκαν στη CYTA, για την εισαγωγή τεχνολογίας τέταρτης γενιάς, και είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων εσόδων από τον Οργανισμό. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ  επισημαίνοτας  πως :CYTA_KASTORIA_01

« Από τον περασμένο Σεπτέμβριο που η CYTA προσπαθούσε με βάση τη νομοθεσία να συνδιαβουλευτεί για την επένδυση στην τεχνολογία 4G, όλη η επιστολογραφία έφτανε στη Διυπουργική Επιτροπή για θέματα αποκρατικοποιήσεων και ιδιαίτερα στον Υπουργό Οικονομικών. Ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων αποφάσιζε στα πλαίσια που οι κυβερνώντες του έθεταν.

Αν ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων δεν είχε αρμοδιότητα να εγκρίνει μια τέτοια επένδυση όπως ο Υπ. Οικονομικών ισχυρίστηκε χθες, είχε υποχρέωση ο ίδιος να το υποδείξει στον Έφορο, αφού κρατείτο πλήρως ενήμερος.

Από το Σεπτέμβριο που η CYTA ήταν έτοιμη να βγει σε προσφορές για την εφαρμογή της τεχνολογίας 4G μεσολάβησαν τελικά αρκετοί μήνες αδικαιολόγητης και προφανώς σκόπιμης καθυστέρησης μέχρι να πάρει την άδεια για να ξεκινήσουν οι επενδύσεις για την τεχνολογία τέταρτης γενιάς. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Υπουργός Οικονομικών ήταν ενήμερος για τις εξελίξεις. Δυστυχώς τα όσα λέει και ιδιαίτερα τα όσα πράττει δεν αποτελούν κατά τον ίδιο «ασυναρτησίες», αλλά είναι μια πλήρως συναρτημένη προσπάθεια να πληγεί η CYTA και να ιδιωτικοποιηθεί, μάλιστα όσο-όσο, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Η φιλοσοφία των κυβερνώντων και του ΥΠΟΙΚ, ότι από τη μια ο κάθε Οργανισμός κοινωνικής ιδιοκτησίας δεν αποδίδει, και από την άλλη ότι ελέγχεται από το μεγάλο κεφάλαιο πάει δήθεν πρίμα, είναι απαράδεκτη και δογματική. Και δυστυχώς για τον κ. Γεωργιάδη και ιδιαίτερα για το λαό μας, στην περίπτωση των τραπεζών αποδείχτηκε εντελώς λανθασμένη.

Οι άνθρωποι που χειρίστηκαν το όλο θέμα εκ μέρους της CYTA, διευθυντές, εργαζόμενοι και Διοικητικό Συμβούλιο, οφείλουν να τοποθετηθούν εάν σε αυτούς οφείλεται η καθυστέρηση και η ζημιά εκατομμυρίων του Οργανισμού όπως τους κατηγόρησε ο Υπουργός Οικονομικών χτες.»  καταλήγει η ανακοίνωση  του ΑΚΕΛ,