Πυρά ΑΚΕΛ εναντίον ΥΠΟΙΚ

 

Εντονα πυρά κατά του ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη εξαπέλυσε σήμερα το ΑΚΕΛ  απ’ αφορμή  συνέντευξη  του υπουργού την εφ.«Φιλελεύθερος» Ο Χρίστος Χριστοφίδη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ κατηγόρησε το Χ.Γωργιάδη  ότι «σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη στάση υπόσκαψης των διεκδικήσεων της Ελλάδας και του ελληνικού λαού που ο ίδιος τηρεί όλο αυτό το διάστημα, μετέρχεται των γνωστών του μεθόδων, της προσπάθειας ισοπέδωσης και απαξίωσης όλων όσων του ασκούν κριτική. Ο ίδιος ακόμη και σήμερα διαφοροποιείται και προσπαθεί να εκθέσει την ελληνική κυβέρνηση και τις επιλογές της.» Και πρόσθεσε:georgiadis11

«Αυτό που αδυνατεί ή δεν θέλει μέχρι σήμερα να κατανοήσει ο κ. Υπουργός Οικονομικών, είναι ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας, της Κύπρου και όσων διεκδικούν εντός της ΕΕ, ταυτίζονται απόλυτα στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς μας. Αντίθετα ο Υπουργός Οικονομικών, για ακόμα μια φορά, επιλέγει να ταυτίζεται με τα συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας της Ε.Ε. σε βάρος των συμφερόντων των λαών. Επιλέγει να μην διεκδικεί καθόλου. Επιλέγει να λατρεύει το μνημόνιο σαν το «ιδεολογικό και πολιτικό του μανιφέστο». Ακόμα και εάν αυτό σημαίνει πλήρη διαφοροποίηση και υπόσκαψη της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν πιστεύαμε πραγματικά ότι τα αδιέξοδα τα οποία αντιμετωπίζει ο κ. Υπουργός από την αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ίδιας της κυπριακής κοινωνίας στις επιλογές του, θα τον οδηγούσαν μέχρι του απαράδεκτου σημείου να υιοθετήσει «επιχειρήματα» της ακροδεξιάς, τοποθετήσεις παρωχημένων εποχών. Δεν πιστεύαμε ότι θα σύγκρινε τη σχέση Ελλάδας-Κύπρου με τη σχέση Τουρκίας- ψευδοκράτους.

Αυτό που πρέπει να κατανοήσει ο κ. Υπουργός είναι ότι όσα το ΑΚΕΛ προειδοποιούσε για τα αδιέξοδα στα οποία θα οδηγούσαν οι πολιτικές και οικονομικές της ελίτ της Ε.Ε., με τις οποίες οι κυβερνώντες είναι πλήρως ταυτισμένοι, δυστυχώς σήμερα επαληθεύονται. Ας αφήσει τις ακρότητες λοιπόν και τις απαράδεκτες επιθέσεις κατά του ΑΚΕΛ και του Γενικού του Γραμματέα και ας κάνει την αυτοκριτική του: ας αλλάξει επιτέλους τη στάση του έναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις της Ελλάδας αλλά και στις δίκαιες διεκδικήσεις του κυπριακού λαού» .