Σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων: Παραιτήθηκαν ο Γ.Γ.του Έλληνα πρωθυπουργού και ο Διοικητής της ΕΥΠ

Ο Π.Κοντολέων είχε ομολογήσει στη Βουλή ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφου κατόπιν εντολής ξένων υπηρεσιών

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Έλληνα Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, η οποία και έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Δημητριάδης, στενός συνεργάτης και ανιψιός του κ. Μητσοτάκη,  βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της δημοσιογραφικής έρευνας καθώς δημοσιεύματα τον συνέδεαν με πρόσωπα που σχετίζονταν με την εταιρία Intellexa, η οποία εμπορεύεται το σύστημα predator.

Με το συγκεκριμένο σύστημα επιχειρήθηκε η επιμόλυνση του κινητού του προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη ενώ γινόταν και η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Ο κ. Δημητριάδης αρνείται την όποια συσχέτισή του και έκανε λόγο για νόμιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

«Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι στην πρώτη γραμμή από την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές. Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι «ηλεκτρικές καρέκλες» για αυτό και η παραμονή σε αυτές π.χ. στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο», αναφέρουν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, καθιστούν σαφές πως η παραίτηση έχει να κάνει «με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί».

Ο Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων παραιτήθηκε και αυτός μετά τον γ.γ του πρωθυπουργικού γραφείου Γ.Δημητριάδη υπό το βάρος του σκανδάλου των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.Είχε ομολογήσει στη Βουλή ότι τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ κατόπιν εντολής ξένων υπηρεσιών

Πρακτικά όλη αυτή την εξέλιξη την δημιούργησε ο παραιτηθείς Διοικητής της ΕΥΠ ο οποίος παραδέχθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τις παρακολουθήσεις του προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θ.Κουκάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών