ΓεΣΥ: Κλιμακώνονται τα μέτρα κατά του διορισμού Π.Αγαθαγγέλου

Σε περίπτωση που ο Υπουργός Υγείας αποστείλει επιστολή διορισμού του προέδρου του ΠΙΣ Πέτρου Αγαθογγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, στον ΟΑΥ, η Ομοσπονδία Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των μέτρων αντίδρασης, αποφάσισε ψεσινή έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η Ομοσπονδία αποφάσισε επίσης, πως θα δηλώσει επίσημα ότι αίρει την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του Υπουργού Υγείας.

Άλλες αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την ψεσινή έκτακτη συνεδρία, είναι όπως η Ομοσπονδία αποστείλει επιστολή σε όλους τους υποψήφιους προέδρους για να διατυπώσουν με σαφή τρόπο τη θέση τους για το θέμα του διορισμού του κ. Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ και οι απαντήσεις τους θα δημοσιοποιηθούν.

Η ΟΣΑΚ θα καλέσει ακόμη, τον εκπρόσωπο της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ να απέχει από τις συνεδριάσεις του συμβουλίου, αφού προηγηθεί συνεννόηση και συνεργασία με τις άλλες οργανώσεις που συμμετέχουν στην κοινωνική συμμαχία (ΣΕΚ και ΠΕΟ).

Η έκτακτη διευρυμένη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΑΚ, στην οποία συμμετείχαν πέραν των 30 οργανώσεων/συνδέσμων ασθενών, με ομοφωνία και αποφασιστικότητα ενέκρινε τις μέχρι τώρα ενέργειες της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και απαιτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο, την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Καλεί επίσης τον Πρόεδρο, να συμβάλει και να συνεργαστεί χωρίς καθυστερήσεις στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΓεΣΥ και να βοηθήσει στην βελτίωση του επιπέδου πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας.

Τέλος, καλεί την Κυβέρνηση, να διαφυλάξει τη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΓεΣΥ και να μην διορίσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ άτομα που αποδεδειγμένα έχουν ταχθεί ενάντια στο Σύστημα και στη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική του.