Συναντήσεις Ν.Χριστοδουλίδη με ΔΗΠΑ και Αλληλεγγύη

Συνάντηση με την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης είχε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Η συνάντηση επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, τα οποία άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη. Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι τα θέματα της καθημερινότητας και ο τρόπος αντιμετώπισής τους δεν έχουν ιδεολογικό ή κομματικό χαρακτήρα. «Αυτό που κρατώ από τη συνάντηση είναι οι κοινοί στόχοι, σε σχέση με την Κύπρο του αύριο, για μια καλύτερη Κύπρο που όλοι επιδιώκουμε και θεωρώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κυπριακής κοινωνίας αυτό επιζητά και είναι και δική μας υποχρέωση, ανταποκρινόμενοι πάντα στο κάλεσμα της κοινωνίας», σημείωσε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ακόμα ότι αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα που άπτονται της παιδείας, τα θέματα νεολαίας, που βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας, το μέλλον της χώρας μας και υπογράμμισε ότι «οι νέοι μας έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα σημαντικότατες προκλήσεις, είτε αφορούν θέματα εργασίας, είτε αφορούν το στεγαστικό και θα πρέπει να ανταποκριθούμε, θέματα που άπτονται της υγείας, της ανάγκης να προχωρήσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, από πλευράς του κράτους, μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν και την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας, θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη, θέματα που άπτονται του ψηφιακού μετασχηματισμού και γενικά όλων των θεμάτων που απασχολούν σήμερα τον Κύπριο πολίτη.»

Καταλήγοντας, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι μέσα από ευρύτερες συνεργασίες μπορούμε με μεγαλύτερη επιτυχία και πιο αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας.

Από την πλευρά του ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι είναι ώρα να κινηθούμε τάχιστα και να υπάρξουν τομές και μεταρρυθμίσεις, ώστε να καταστεί η Κύπρος πραγματικά ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, κάτι που μπορεί να είναι βοηθητικό και στην παραπέρα πορεία του Κυπριακού.

Είδε και Θεοχάρους

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συναντήθηκε σήμερα με την πρόεδρο του Κινήματος «Αλληλεγγύη» Ελένη Θεοχάρους.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι είχαν μια ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση για το Κυπριακό «θέμα το οποίο απασχολεί όλους, λαμβάνοντας υπόψη και τις προσπάθειες της Τουρκίας να ενισχύσει τα τελελεσμένα της παράνομης κατοχής».

κ. Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, σημειώνοντας ότι είναι γνωστή η κοινωνική ευαισθησία της κυρίας Θεοχάρους, κάτι που αναγνωρίζεται απο όλους. «Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η συζήτηση που είχαμε ήταν πάρα πολύ βοηθητική και για την προετοιμασία του προγράμματος που ετοιμάζεται από τις ομάδες που βρίσκονται στο επιτελείο, ένα πρόγραμμα το οποίο βασίζεται στο διάλογο με την ευρύτερη κοινωνία».

Από την πλευρά της η κυρία Θεοχάρους ανέφερε ότι ανέλυσαν τις τρέχουσες εξελίξεις, καθώς και τη δυνατότητα στήριξης της υποψηφιότητας του κ. Χριστοδουλίδη, με την ολοκλήρωση και μελέτη του προγράμματός του, τονίζοντας ότι η «Αλληλεγγύη» δεν θα επιχειρήσει να το εμβολιάσει με δικές της θέσεις και απόψεις.