Ο Ν. Δένδιας και η ατιμωρησία των εγκλημάτων

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Τη θέση ότι “το χειρότερο ενδεχόμενο σχετικά με τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία είναι η ατιμωρησία”, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του από την Υπουργική Διάσκεψη με θέμα «Λογοδοσία για τα εγκλήματα πολέμου, τα οποία διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», η οποία διεξάγεται στη Χάγη.

Η Διεθνής Διάσκεψη οργανώθηκε από τον Ολλανδό Υπουργό Εξωτερικών Γούπκε Χέκστρα, σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι “το ζήτημα της λογοδοσίας για την Ουκρανία είναι ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα.”

«Καταρχάς για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Μαριούπολη και μάλιστα μετά τη συνάντηση μου με επιζώντες από τη Μαριούπολη, πριν από δύο μέρες στην Οδησσό», ανέφερε ο ίδιος.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Διότι θεωρούμε ότι το χειρότερο πράγμα το οποίο μπορεί να συμβεί είναι η ατιμωρησία», είπε, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας εμφανίζεται και αυτός όπως και όλοι ηγέτες της Δύσης και των ΗΠΑ με επιλεκτική μνήμη.

Μέρες που είναι, με τις μαύρες επετείους της διεθνούς συνωμοσίας σε βάρος της Κύπρου διαπιστώνεται για πολλοστή φορά ότι η υποκρισία αποκτά όλο και περισσότερο θράσος.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ποτέ δεν μίλησε για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν σε βάρος της Κύπρου από την δεκαετία του 1970 μέχρι την κορύφωση της συνωμοσίας με το τουρκοφόρο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974. Όπως ποτέ δεν μίλησε και κανένας άλλος προκάτοχος του. Για τούτο φρόντισε ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Καραμανλής ο οποίος μετά την κατάρρευση της Χούντας και την επάνοδο του στην Ελλάδα, με την αλήστου μνήμης δήλωση “η Κύπρος βρίσκεται μακριά και η Ελλάς δεν μπορεί να επέμβει”, διέγραψε όλα τα εγκλήματα και συνωμοσίες των Ελλήνων συνταγματαρχών και δικτατορίσκων σε βάρος της Κύπρου. Προφανώς οι λόγοι “εθνικού συμφέροντος” τους οποίους επικαλέστηκε ήταν για να μην αποκαλυφθούν οι εγκέφαλοι και σχεδιαστές του πραξικοπήματος και της τούρκικης εισβολής στην Κύπρο, που δεν ήταν άλλοι από τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ και το μακρύ χέρι της αιμοσταγούς CIA. Αν διεξάγονταν δίκες για το ξεπούλημα της Κύπρου σίγουρα το νήμα θα έφτανε στις “κρύπτες” της CIA και το “εθνικό συμφέρον” επέβαλλε την ατιμωρησία των ενόχων και συνενόχων της προδοσίας της Κύπρου .

Είναι γνωστές οι αποκαλύψεις άλλωστε ενός πρώην επικεφαλής της CIA στη Μέση Ανατολή πως ο Κίσσιγκερ και άλλοι ζητούσαν τη δολοφονία του Μακαρίου και την ανατροπή της νομιμης κυβέρνησης του προκειμένου να εφαρμοστούν τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια κατά της Κύπρου . Ας μην μιλά λοιπόν για εγκλήματα πολέμου ο κ. Δένδιας όταν κανένας για την εθνική τραγωδία της Κύπρου τιμωρήθηκε.

Όπως η Ελλάδα ποτέ δεν κατήγγειλε τα εγκλήματα πολέμου σε βάρος του λαού της πρώην Γιουγκοσλαβίας τα οποία διέπραξαν οι ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι. Αντίθετα συνέβαλε και συνέδραμε και η ίδια η ελληνική κυβέρνηση τότε για να διευκολύνει τα εγκλήματα και τους βομβαρδισμούς. Και αυτό παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες του Ελληνικού λαού που προσπαθούσε με χίλιους τρόπους να εμποδίσει την μεταφορά στρατιωτικού υλικού από τις Αμερικανικές βάσεις της Ελλάδας προς την καθημαγμένη Γιουγκοσλαβία.

Όταν γίνεται λόγος για εγκλήματα πολέμου τότε να γίνεται σφαιρικά και για όλα. Όχι επιλεκτικά για να δικαστεί η Ρωσία η οποία από το 2014 κατάγγελλε τις σφαγές των Ρωσικής καταγωγής πολιτών της Ουκρανίας σε Οδησσό, Μαριούπολη, Ντονέσκ και αλλού αλλά ουδείς άκουγε τις κραυγές των θυμάτων των Ουκρανών νεοναζί.