Η Ρωσία θα συμμετάσχει στη σύνοδο των G-20

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έλαβε πρόσκληση από τον ομόλογό του της Ινδονησίας Τζόκο Βιντόντο για τη σύνοδο κορυφής της G20.

Η G20 θα πραγματοποιηθεί στο Μπαλί στις 15-16 Νοεμβρίου, ενώ την είδηση για την επιστολή προς τον Πούτιν έκανε γνωστή ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

«Επιβεβαιώσαμε ότι η συμμετοχή μας προβλέπεται», δήλωσε ο Ουσακόφ στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν οι ηγέτες των χωρών προσκαλούνται να συμμετάσχουν διά ζώσης.

Σύμφωνα με τον Ουσακόφ, είναι σημαντικό ότι ο Βιντόντο προσκάλεσε τον Πούτιν στη σύνοδο κορυφής, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι στους Ινδονήσιους ασκούν και ασκούσαν πιέσεις οι αντίστοιχες δυτικές χώρες».

Συνάντηση Πούτιν-Βιντόντο στη Ρωσία στις 30 Ιουνίου

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου δήλωσε ότι ο Πούτιν στις 30 Ιουνίου θα συναντηθεί με τον Βιντόντο στη Μόσχα.

«Αμέσως μετά την επιστροφή του από το Ασχαμπάντ, ο πρόεδρος θα δεχθεί τον ομόλογό του από την Ινδονησία Τζόκο Βιντόντο. Είναι μια επίσκεψη εργασίας στο πλαίσιο της προεδρίας της Ινδονησίας στην Ομάδα των 20», δήλωσε ο Ουσακόφ.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και τις εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων.

Νωρίτερα, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς είχε δηλώσει ότι «η G20 πρέπει να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο της. Στο ερώτημα αν θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι των συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί «λίγο πριν από την αναχώρηση, επειδή τότε η κατάσταση στον κόσμο μπορεί να έχει αλλάξει πολύ αισθητά».