Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Ουκρανοί εθνικιστές σκότωσαν 32 στρατιώτες τους που αποφάσισαν να παραδοθούν

Οι ζωές του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και των μαχητών των укры-2048x1367μονάδων εδαφικής άμυνας δεν σημαίνουν τίποτα για την ηγεσία της Ουκρανίας, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ΥΠΑΜ Ρωσίας Ίγορ Κονασένκοφ. 

Μονάδες Ουκρανών εθνικιστών άνοιξαν πυρά εναντίον στρατιωτικών της 54ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αποφάσισαν να παραδοθούν, με αποτέλεσμα 32 Ουκρανοί στρατιώτες να τραυματιστούν θανάσιμα και να σκοτωθούν.

Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή του οικισμού Νοβομιχάιλοφκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, περισσότεροι από 30 στρατιώτες του 25ου τάγματος της 54ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισαν να παραδοθούν.

«Γύρω στις 10 μ.μ., στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με λευκές σημαίες άρχισαν να προελαύνουν προς τις ρωσικές θέσεις. 

Εκείνη τη στιγμή, μονάδες  Ουκρανών εθνικιστών, που έφτασαν με τεθωρακισμένα, άνοιξαν διασταυρούμενα πυρά στους στρατιώτες της 54ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. <…> 

Ως αποτέλεσμα, 32 Ουκρανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν θανάσιμα και σκοτώθηκαν», είπε ο Ι.Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στρατιώτες που ήθελαν να καταθέσουν τα όπλα, επικοινώνησαν με την διοίκηση της ρωσικής μονάδας μέσω ασυρμάτου, ζήτησαν τον διάδρομο για την έξοδο.

«Αυτό το περιστατικό, όπως και πολλά άλλα παρόμοια, δείχνει ξεκάθαρα ότι στο πλαίσιο των αυξανόμενων στρατιωτικών αποτυχιών των ουκρανικών στρατευμάτων, το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί να σταματήσει την υποχώρηση και την παράδοση των μονάδων του με τιμωρητικές ενέργειες», τόνισε.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο ουκρανικός Στρατός συνεχίζει να υφίσταται σημαντικές απώλειες.

«Θα ήθελα να τονίσω ότι τις τελευταίες εβδομάδες τα επεισόδια με την εκτέλεση Ουκρανών στρατιωτικών από εθνικιστικές μονάδες έχουν γίνει πιο συχνά. Τιμωρούν τους στρατιώτες τους πυροβολώντας τους στην πλάτη», είπε.