Αμερικανοί «εθελοντές» έπεσαν σε ρωσική ενέδρα στο Σεβεροντονέτσκ

Αμερικανοί «εθελοντές-μισθοφόροι» έπεσαν σε ενέδρα των Ρώσων στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από το Σεβεροντονέτσκ και να διασωθούν όπως δείχνει χαρακτηριστικό βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

 Όπως έχει αποκαλυφτεί τις τελευταίες ημέρες, χιλιάδες στρατιώτες από δυτικές χώρες, ιδιαίτερα τις αγγλοσαξονικές, δήλωσαν «παραίτηση» από τους Στρατούς τους και ήρθαν στην Ουκρανία ως «μισθοφόροι» για να πολεμήσουν ενάντια στους Ρώσους χωρίς να φαίνεται επίσημα η πολεμική εμπλοκή των κυβερνήσεών τους.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως στην Ουκρανία επί της ουσίας πολεμούν νυν Δυτικοί στρατιωτικοί και όχι πρώην, που μόνο για το φαίνεσθαι θεωρούνται πρώην.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται και έχουν λογικό επιχείρημα για αυτό, ότι οι εθελοντές αυτοί έχουν σταλθεί από τις κυβερνήσεις τους για να προσδώσουν μαχητική ισχύ στον ουκρανικό Στρατό ο οποίος δεν διέθετε καλά εκπαιδευμένα στελέχη σε αριθμούς ικανούς για να αλλάξουν την μοίρα των ουκρανικών δυνάμεων στο πεδίο των μαχών εναντίον των Ρώσων.

Πέραν αυτού, έχει αποδειχθεί πολλές φορές πως τα δυτικά οπλικά συστήματα δεν μπορούσαν να τα χειριστούν οι Ουκρανοί με εκπαίδευση μίας εβδομάδος και συνεπώς χρειαζόντουσαν στελέχη δυτικής προέλευσης για τον σκοπό αυτό.

Oι Ρώσοι ανατίναξαν και την τελευταία γέφυρα του Σεβεροντονέτσκ και όσοι Ουκρανοί έχουν απομείνει εντός συνοικιών της πόλης κινδυνεύουν ν αιχμαλωτιστούν.

Η γέφυρα αυτή συνέδεε το Λίζιτσανσκ με το Σεβεροντονέτσκ και από εκεί οι Ουκρανοί μετέφεραν συνεχώς δυνάμεις εντός της πόλης.

Σημειώνεται ότι το Λίζιτσανσκ αποκαλείται «δίδυμη πόλη» σε σχέση με το Σεβεροντονέτσκ.

Οι Ρώσοι όμως δεν έχουν παραμείνει ακίνητοι σε ότι αφορά την επόμενη κίνησή τους στο Ντόνμπας και έτσι οι ρωσικές δυνάμεις περνούν κατά κύματα τον ποταμό Ντονέτσκ, νοτίως του Σλαβιάνσκ και κατευθύνονται προς την επόμενη μεγάλη πόλη -φρούριο.