Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι:Όχι στην «παράδοση» μας στην Τουρκία

kibrisΣυνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στα κατεχόμενα σχετικά με τα «νομοσχέδια» που προωθεί προς ψήφιση η «Βουλή» στο πλαίσιο του «οικονομικού πρωτοκόλλου» ανάμεσα σε ψευδοκράτος και Τουρκία.

Ένα πρωτόκολλο στο πλαίσιο του οποίου συμπεριλαμβάνονται σειρά νόμων που ποινικοποιούν την προσβολή στο πρόσωπο του «προέδρου» ή της Τουρκίας.

Οι τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι  πρωτοστατούν στις αντιδράσεις ενάντια στα νομοσχέδια που στην πραγματικότητα θέτουν τον Tύπο υπό αυστηρή λογοκρισία, καθιστώντας έγκλημα ακόμα και την ελευθερία σκέψης και διατύπωσης άποψης.Σήμερα πήγαν  στη συνεδρίαση της ολομέλεια της «βουλής» των κατεχομένων με «μαύρη κολλητική ταινία» ώστε να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους.

Χαρακτηρίζουν δε πρωτόκολλο παράδοσης στην Τουρκία το οικονομικό πρωτόκολλο Άγκυρας – κατεχομένων.

Στο πλευρό των δημοσιογράφων στάθηκαν και ορισμένοι «βουλευτές» που θέλησαν να εκφράσουν επίσης την αντίδραση τους.

Ο πρόεδρος της κατοχικής «βουλής» προσπάθησε να βγάλει τους δημοσιογράφους από την αίθουσα, επικαλούμενος δήθεν παρεμπόδιση των εργασιών, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό αφού οι δημοσιογράφοι δεν έκαναν τίποτα που να μπορεί να θεωρηθεί παρεμπόδιση της συνεδρίασης.

Οι τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι έχουν σύνθημα τους «μην ακουμπάς την ελευθερία, είναι μεγαλύτερη από σένα». Χρησιμοποιούν δε το hashtag #dokunma, που σημαίνει μην ακουμπάς.