Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζ.Μπολσονάρου κατήγγειλε «νοθεία στις εκλογές των ΗΠΑ»

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι η νίκη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στις εκλογές, ήταν προϊόν νοθείας σε βάρος του Ν.Τραμπ,

 Ο Μπολσονάρου, αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό κανάλι, ότι αμφιβάλει για την καθαρότητα της νίκης Μπάιντεν και απέδωσε τα εύσημα στον τρόπο διακυβέρνησης του Τραμπ.

Ο Μπολσονάρου ήταν ένας από τους τελευταίους ηγέτες που αναγνώρισαν τη νίκη του Μπάιντεν στις εκλογές του 2020.

«Ο αμερικανικός λαός μιλάει για την εκλογική νοθεία. Εγώ δεν θα συζητήσω την εθνική κυριαρχία μιας άλλης χώρας. Αλλά ο Τραμπ τα πήγαινε πραγματικά καλά», είπε.

«Δεν θέλουμε, όμως να συμβεί αυτό στη Βραζιλία στις επόμενες εκλογές», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήδη στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά το βράδυ των εκλογών, κατήγγειλε τη νοθεία και  την «κλοπή» της εκλογικής του νίκης. 

«Θα κερδίζαμε με ευκολία εάν λογαριάζονταν μόνο οι νόμιμες ψήφοι και όχι οι παράνομες επιστολικές ψήφοι» είπε τότε.

Πάντως ήδη οι δημοσκοπήσεις για τις ενδιάμεσες εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου δείχνουν νίκη των Ρεπουμπλικανών: Απώλεια της ισορροπίας στην Γερουσία και μείωση της ήδη ελαφράς υπεροχής τους στο Κογκρέσο.

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει τους πάντες στις ΗΠΑ, πλούσιους, μεσαίους, φτωχούς και το μόνο που θέλουν είναι να απαλλαγούν το συντομότερο δυνατόν από τον «παππού Τζόε» και τις κρίσεις άνοιας του,

Στη συνέντευξή του ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είπε ότι δεν πιστεύει πως ο Μπάιντεν θα επιχειρήσει «να του επιβάλει οτιδήποτε» σε σχέση με την αποψίλωση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Είπε ότι «η συνάντηση αυτή θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βραζιλία, αν ο Μπάιντεν συμπεριφερθεί όπως πρέπει στις συνομιλίες».