Ο Μοσκοβισί τα μασάει μετά το σάλο στην Ελλάδα

«Δεν προβάλαμε βετο για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά ζητήσαμε διαβούλευση» λέει

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, αρνήθηκε πως η ΕΕ επιχειρεί να σταματήσει την ελληνική κυβέρνηση από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.1EEB460B4380267B7B835A9DD93D7880

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε με αφορμή φορολογικά μέτρα της Κομισιόν, ο κ. Μοσκοβισί δέχθηκε ερωτήσεις για τις πληροφορίες ότι ο επικεφαλής της Κομισιόν στην ομάδα των Βρυξελλών, κ. Κοστέλλο, προσπαθεί να προβάλει “βέτο” στην ψήφιση του νόμου. “Δεν υπάρχει κανένα θέμα να προβάλουμε βέτο οποιουδήποτε είδους σε ανθρωπιστικό νομοσχέδιο, όπως είδα να γράφεται σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης”, είπε ο Επίτροπος. Αντιθέτως, πρόσθεσε, η Κομισιόν είναι προσηλωμένη στο να βοηθήσει εκείνους τους Ελληνες που επηρεάζονται περισσότερο από την κρίση. Ωστόσο, διευκρίνισε, ο Ντέκλαν Κοστέλλο ορθώς υπενθύμισε στην ελληνική κυβέρνηση πως βάσει της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου πρέπει να διαβουλεύεται με τους δανειστές της πριν προχωρήσει στην ψήφιση νόμων.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, αυτό προβλέπεται ώστε να γίνεται υπολογισμός της δημοσιονομικής επίπτωσης του κάθε νομοθετήματος.