Lufthansa: Ακυρώνονται 750 πτήσεις από τη διήμερη απεργία πιλότων

Διήμερη απεργία ξεκινούν σήμερα οι πιλότοι της Lufthansa, σε μια προσπάθεια να τερματίσουν μια διαμάχη δύο ετών σε σχέση με τα οφέλη στην περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης.pilots strike at Lufthansa

Η απεργία της Τετάρτης επηρεάζει πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων του γερμανικού αερομεταφορέα και είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται εντός του 2015 και η 12η συνολικά σε σχέση με τις παροχές για πρόωρη συνταξιοδότηση και η επέκταση χαμηλού κόστους στην αεροπορική εταιρεία.

Ενόψει της απεργίας, η συντεχνία των πιλότων Cockpit Vereinigung (VC) ανακοίνωσε ακόμη μια απεργία για την Πέμπτη, που θα επηρεάσει πτήσεις μακρινών προορισμών αλλά και πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων, απόφαση την οποία η Lufthansa χαρακτήρισε ακατανόητη.

«Αντί να εργάζονται για μια βιώσιμη λύση για το μέλλον, η VC πλήττει τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο”, αναφέρει η Lufthansa σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά την Τρίτη.

Η Lufthansa θέλει να μειώσει τα κόστη και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της αλλά οι προσπάθειές της για να επαναδιαπραγματευθεί αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας έχουν συναντήσει την άρνηση των πιλότων.

Η εταιρεία αρνήθηκε να υποχωρήσει στις απαιτήσεις των πιλότων, λέγοντας ότι θα αυξηθεί ο αριθμός του στόλου και του προσωπικού κατά τις κύριες πτήσεις της μόνο αν οι εργαζόμενοι συμφωνήσουν σε παραχωρήσεις.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας έχει ακυρώσει 750, από τις 1.400 προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις, ενώ εντός της ημέρας θα ανακοινώσει τα σχέδια της για την απεργία της Πέμπτης.