Επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: “Δεν υπάρχει πια για μένα”

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 2δεν υπάρχει πλέον για αυτόν, αναφέρει η Sabah σύμφωνα με ρωσόφωνα δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρεται, σε τηλεοπτική ομιλία μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο Ερντογάν είπε ότι ο Μητσοτάκης στράφηκε κατά της Τουρκίας και κάλεσε το Κογκρέσο των ΗΠΑ να μην επιτρέψει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

«Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη διαμάχη μας μαζί του», είπε ο Ερντογάν. «Παρόλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα ήταν σε επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, μίλησε στο Κογκρέσο και τους προειδοποίησε να μην μας δώσουν F-16», είπε.

«Δεν υπάρχει πια για μένα. Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας με αξιοσέβαστους πολιτικούς».

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η προγραμματισμένη συνάντηση του Στρατηγικού Συμβουλίου με την Ελλάδα στο εγγύς μέλλον δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει την πώληση προηγμένων όπλων και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία. Αυτό το πακέτο για την Άγκυρα για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των μαχητικών F-16 και περιλαμβάνει επίσης την πώληση δεκάδων ακόμη F-16.

Κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα, ο Μητσοτάκης προέτρεψε τους Αμερικανούς νομοθέτες να μην εγκρίνουν το αίτημα, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να δημιουργήσει περαιτέρω αστάθεια στην περιοχή.