Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης σε προδημοτική

Σοκάρουν την κυπριακή κοινωνία οι αποκαλύψεις που έρχονται στη δημοσιότητα για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητριών από μαθητές, σε σχολείο προδημοτικής εκπαίδευσης στη Λευκωσία.

Αγοράκια, ηλικίας πέντε και έξι ετών σε τέσσερις περιπτώσεις, όπως κατήγγειλαν γονείς, παρενόχλησαν σεξουαλικά τρία κοριτσάκια της ίδιας ηλικίας, στις τουαλέτες της τάξης.nipiagogeio4

Από το Νοέμβριο όταν, συνέβη το πρώτο περιστατικό, ενημερώθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και έλαβαν ορισμένα μέτρα, ενώ πρίν δύο εβδομάδες καταγγέλθηκαν άλλα τρία περιστατικά, με τους γονείς των ανήλικων κοριτσιών να καταγγέλλουν την εκπαιδευτικό , ότι προσπάθησε να τα πείσει να μην αποκαλύψουν τί συνέβαινε στους γονείς τους.

Από πλευράς της, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, δήλωσε ότι δεν πρόκειται για συνειδητές πράξεις, αλλά ενδεχομένως για πράξεις μιμητισμού.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, υποστηρίζει πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, τονίζοντας ωστόσο ότι το θέμα θα διερευνηθεί σε βάθος και ότι έχει ήδη διοριστεί ερευνών λειτουργός.