Με μισθούς πείνας αμείβονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Η Υπ.Εργασίας παρενέβη και αποσύρθηκε   νομοσχέδιο  που αφορούσε τις εργασιακές σχέσεις στην τουριστική βιομηχανία

Υπήρξαν παρεμβάσεις από το Υπουργείο Εργασίας με απόσυρση νομοσχεδίων που είχαν ετοιμαστεί για ρύθμιση διαφόρων αιτημάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων, καταγγέλλουν οι συντεχνίες, οι οποίες εξήγγειλαν μεγάλη κινητοποίηση στις 24 Μαρτίου με συγκέντρωση το πρωί στο οίκημα της ΣΕΚ και πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή για επίδοση ψηφισμάτων._3_

Σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία της ΠΕΟ, ο ΓΓ της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ Λευτέρης Γεωργιάδης, ο ΓΓ της ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ Μίλτος Μιλτιάδους και ο ΓΓ της Αλλαγής-ΔΕΟΚ Κυριάκος Ευθυμίου τόνισαν ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και ότι οι υπάλληλοι της ξενοδοχειακής βιομηχανίας που αριθμούν πέραν των 35,000 αμείβονται με μισθούς πείνας και έχουν κάνει πολλές παραχωρήσεις και απαιτούν από το Υπουργείο εργασίας να καταβάλει προσπάθειες για εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης και επικράτηση δίκαιων συνθηκών απασχόλησης.

Στη διάσκεψη αναφέρθηκε ότι είχαν γίνει επαφές με την Υπουργό και την Επιτροπή Εργασίας της Βουλής και είχαν καταβληθεί προσπάθειες για προώθηση των διαφόρων αιτημάτων των υπαλλήλων και ενώ η Κυβέρνηση είχε ετοιμάσει νομοσχέδια που ρύθμιζαν μεταξύ άλλων και τον κατώτατο μισθό, ξαφνικά αποσύρθηκαν και δεν κατέληξαν στη Βουλή. Αναφέρθηκε επίσης ότι η πλειοψηφία των κομμάτων επηρεάζονται από την `προπαγάνδα και τη διαστρέβλωση` των ξενοδόχων.

Οι συντεχνίες διερωτώνται πώς είναι δυνατό να επικαλούνται την κρίση οι ξενοδόχοι όταν με βάση επίσημα στοιχεία το 2014 έφτασαν στην Κύπρο 2 εκ.441,000 τουρίστες. Διερωτήθηκαν επίσης γιατί δεν παρεμβαίνει το Υπουργείο όταν τα επίσημα στοιχεία για την αδήλωτη εργασία καταδεικνύουν ότι το ποσοστό των Κυπρίων αδήλωτων εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ανέρχεται στο 33% και των Κοινοτικών αυτό διαμορφώνεται στο 53%. Καταγγέλθηκε εξάλλου ότι μόνο το 20% των εργαζομένων στα ξενοδοχεία καλύπτεται από συλλογική σύμβαση.

Ο ΓΓ της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ Λευτέρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι στόχος των συντεχνιών δεν είναι η αντιπαράθεση αλλά η προώθηση των αιτημάτων και κατήγγειλε την πλήρη αδιαφορία της εργοδοτικής πλευράς.

“Υπάρχει μια στυγνή εκμετάλλευση, και εμείς λέμε ότι υπάρχει το υπόβαθρο στη νομοθεσία για να ενταχθούν κάποια πράγματα και αυτό είναι το εργαλείο που έχουν οι εργαζόμενοι να προστατευτούν, θα παλέψουμε για αυτό με όλες μας τις δυνάμεις”, ανέφερε.

Συγκεκριμένα οι συντεχνίες απαιτούν :Μίνιμουμ μισθοί πρόσληψης, 13ο μισθό, πενθήμερη εβδομάδα εργασίας, Γιορτές/αργίες ,υποχρεωτική γνώση της ελληνικής γλώσσας, περιορισμό της απασχόλησης μαθητών/ σπουδαστών σε λογικά πλαίσια και χωρίς να συμπληρώνουν κανονικές θέσεις εργασίας και υποχρεωτική εφαρμογή των προτύπων επαγγελματικών προσόντων.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η κινητοποίηση είναι το πρώτο μέτρο και εξέφρασε την ελπίδα οι ξενοδόχοι και το Υπουργείο να λάβουν τα μηνύματα, προειδοποιώντας ότι αν δεν βρεθούν λύσεις, οι συντεχνίες θα αναγκαστούν να πάνε σε άλλα μέτρα. Σημείωσε ότι η εξαγγελία και μόνο απεργιών μπορεί να βλάψει τους ξενοδόχους και την τουριστική βιομηχανία. “Κάναμε θυσίες και αναμένουμε να υπάρξει ευαισθησία από την άλλη πλευρά, είναι έντονα τα παράπονα των μελών μας ότι δίνουν συνεχώς και δεν παίρνουν”, ανέφερε.

Ο ΓΓ της ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ Μίλτος Μιλτιάδους είπε ότι το Μάη του 2013 το συνδικαλιστικό κίνημα προέβη σε παραχωρήσεις ύψους 15% και σε αντάλλαγμα ζήτησε μόνο τον σεβασμό της συλλογικής σύμβασης και τη νομική ρύθμιση όρων εργασίας όπως ο 130ς μισθός, η πενθήμερη εβδομάδα εργασίας, οι αργίες και το ταμείο προνοίας.

“Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα σήμερα όσοι προσλαμβάνονται στα ξενοδοχεία, να είναι με ισοπεδωτικούς όρους και έξω από τα πλαίσια της συλλογικής σύμβασης και της νομοθεσίας”, δήλωσε.

Ο κ. Μιλτιάδους είπε ότι γίνονται προσλήψεις με μισθούς των 500 – 700 ευρώ ( παραβίαση των κλιμάκων και του νόμου για το δικαίωμα υπηρεσίας), εξαήμερη εβδομάδα εργασίας αντί πενθήμερη, χωρίς 13ο μισθό, ταμείο Προνοίας, αργίες, και με αυξημένες ώρες εργασίας και κατήγγειλε ότι πολλοί ξενοδόχοι, χωρίς καμία συνεννόηση με το συνδικαλιστικό κίνημα, προχωρούν μονομερώς, σε ατομικό επίπεδο, σε εκβιασμούς και εκφοβισμούς του υφιστάμενου προσωπικού και τροποποιούν τους όρους απασχόλησης τους. Επίσης ανέφερε ότι εργαζόμενοι που δεν υποκύπτουν στις πιέσεις, στοχοποιούνται και απολύονται με διάφορες προφάσεις ως πλεονάζον προσωπικό .

Από πλευράς Αλλαγής-ΔΕΟΚ, ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι οι υπάλληλοι εργάζονται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και από πρώτη Νοεμβρίου εγγράφονται στο ανεργιακό και ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν λάβει επίδομα εδώ και 4 μήνες.

“Αυτές οι οικογένειες έχουν ετήσιο εισόδημα 5,600 ευρώ, εργάζονται για 6-7 μήνες με μισθούς των 700 ευρώ, υπήρξαν περιπτώσεις που δεν καταβλήθηκαν κοινωνικές ασφαλίσεις και όταν παρενέβη η συντεχνία ο εργοδότης μας είπε απλά ότι `παίρνει το ρίσκο`”.

Στη διάσκεψη αναφέρθηκε ότι τα τελευταία χρόνια μερικές χιλιάδες Κύπριοι έχασαν τις δουλειές τους και ότι μόνο ελάχιστοι Κοινοτικοί ή από τρίτες χώρες βρέθηκαν στην ανεργία και καταγγέλθηκε στοχευμένη προσπάθεια απορρύθμισης της συλλογικής σύμβασης.

Επίσης έγινε καταγγελία ότι όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία απασχολούν μεγάλο αριθμό μαθητών/σπουδαστών από το εξωτερικό, σε απευθείας συνεννόηση με τις σχολές τους ή μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων “Leonardo Da Vinci ” και “Erasmus” χωρίς μισθό ή με 200 – 300 ευρώ σαν χαριστική αμοιβή.

Οι σπουδαστές που καταλήγουν στα ξενοδοχεία της Κύπρου, αναφέρθηκε, δεν τυγχάνουν κατάρτισης αλλά συμπληρώνουν θέσεις εργασίας και για τους ξενοδόχους τα προγράμματα αυτά αποτελούν πηγή φτηνού εργατικού δυναμικού και έτσι αξιοποιούνται.