Συνάντηση Γ.Γ.ΑΚΕΛ με πρόεδρο ΕΔΕΚ για τις προεδρικές

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο είχε σήμερα στα γραφεία του κόμματος ο Γ.Γ.του ΑΚΕΛ  Στ. Στεφάνου αναφορικά με τις διεργασίες για της προεδρικές εκλογές.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση ο Στ. Στεφάνου ανέφερε:

“Έχω καλωσορίσει σήμερα στα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής, το φίλο Μαρίνο Σιζόπουλο μέσα στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί το ΑΚΕΛ σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές.

Είναι γνωστό ότι το ΑΚΕΛ έχει θέσει ως στόχο σε αυτές τις προεδρικές εκλογές να τερματιστεί η συναγερμική διακυβέρνηση και να εκλεγεί ένας Πρόεδρος και μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόγραμμα για να αντιμετωπιστούν τα πολλά και σοβαρά αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η συναγερμική διακυβέρνηση στο τόπο. Για να τερματιστεί ο διασυρμός της Κύπρου στο εξωτερικό με την απογείωση της διαπλοκής και της διαφθοράς, με ευθύνη της κυβέρνησης. Για να μπορέσουμε να επανακτήσουμε την αξιοπιστία μας διεθνώς, που δυστυχώς δεν υπάρχει, αλλά και για να λύσουμε τα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν στο επίπεδο της κοινωνίας και της οικονομίας. Για να ανοίξουμε μια νέα προοπτική στον τόπο.

Με τον κ. Σιζόπουλο, ανταλλάξαμε απόψεις αναφορικά και με αυτά τα ζητήματα, αλλά και σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές και έχουμε συμφωνήσει να παραμείνουμε σε επαφή.

Άλλωστε, εμείς πάντοτε επιδιώκουμε αυτό το διάλογο γιατί πέραν από τις προεδρικές εκλογές, υπάρχει και η ζωή η οποία τρέχει μαζί με τα προβλήματα της. Είναι γνωστό ότι είναι αναγκαίες οι συνεργασίας και στο επίπεδο της Βουλής και σε στο επίπεδο της κοινωνίας με στόχο να αντιμετωπίζονται αυτά τα προβλήματα.

Με την ΕΔΕΚ, το ΑΚΕΛ έχει μια ιστορία συνεργασιών και πάνω σε αυτή την ιστορία, μαζί με κοινές ανησυχίες και κοινούς προβληματισμούς που έχουμε για μια σειρά από ζητήματα, μπορούμε να κτίζουμε αυτές τις συνεργασίες και να έχουμε αυτό το διάλογο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το φίλο Μαρίνο για τη σημερινή συνάντηση και για το διάλογο που είχαμε και όπως έχω πει, αυτό το διάλογο θα τον συνεχίσουμε.”

Δεν σχολιάζει το όνομα Α.Μαυρογιάννη

Σε ερώτηση με αφορμή δημοσιεύματα ότι για το ΑΚΕΛ, είναι ψηλά στη λίστα των τελικών επιλογών του ο κ. Μαυρογιάννης και αν  εάν όντως είναι μια προσωπικότητα η οποία μπορεί να πληροί τα κριτήρια του κόμματος και μπορεί να τεθεί στη βάσανο της τελικής κρίσης και απόφασης του κόμματος, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ απέφυγε να σχολιάσει λέγοντας: “Όπως κάθε φορά, θα αποφύγω να σχολιάσω οτιδήποτε έχει να κάνει με ονόματα. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι το ΑΚΕΛ έχει τις διαδικασίες του και βρίσκεται σε αυτές τις διαδικασίες. Θα συνεχίσει αυτές τις διαδικασίες οι οποίες βρίσκονται σε ένα προχωρημένο στάδιο.

Επομένως, δεν θα σχολιάσω το συγκεκριμένο όνομα όπως δεν έχω σχολιάσει και άλλα ονόματα για τα οποία έχω ερωτηθεί. Σύντομα πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα πράγματα.”