ΔΗΣΥ: «Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ ξέχασε ποιός ήταν ο κύριος Χάϊντ που οδήγησε την Κύπρο σε Μνημόνιο»

Ο ΔΗΣΥ  με ανακοίνωση του επικρίνει τις δηλώσεις Γ.Γ. του ΑΚΕΛ στην Αθήνα αναφέροντας ότι προκλούν προβληματισμό   και θλίψη οι συνεχιζόμενες προσπάθειες της ηγεσίας του ΑΚΕΛ να μεταφέρει εσωτερικά πολιτικά ζητήματα και τυχόν κομματικές διαφωνίες στο επίπεδο των σχέσεων Κύπρο-Ελλάδας. Προτάσσοντας την αντιπολιτευτική ατζέντα, το ΑΚΕΛ δεν διστάζει να διαταράξει τις ελλαδο-κυπριακές σχέσεις λέει ο ΔΗΣΥ και προσθέτει:images

«Σε δηλώσεις του σήμερα στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ επιχείρησε παραλληλισμό της κυβέρνησης μας με το γνωστό έργο του Ρόμπερτ Λούϊς Στήβενσον και την ομότιτλη ταινία «Δόκτωρ Τζέκυλ και μίστερ Χάϊντ». Ξέχασε όμως να υποδείξει ποιός ήταν ο κ.Χάϊντ που οδήγησε την Κύπρο στο Μνημόνιο και έφερε στην Κύπρο την Τρόϊκα.

Ταυτόχρονα, δηλώνοντας ότι θεωρεί «ανέκδοτο» το ενδεχόμενο η Κύπρος να βγει γρήγορα από το Μνημόνιο, ο κ. Α. Κυπριανού δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την υποχρέωση του κυπριακού πολιτικού κόσμου να αξιοποιήσει ταλαιπωρίες και θυσίες στις οποίες υποβάλλεται η κυπριακή κοινωνία και ο λαός μας όχι μόνο μετά τις οδυνηρές αποφάσεις του 2013, αλλά ήδη από κάποια χρόνια προηγουμένως –τότε που ύφεση και ανεργία εκτοξεύονταν χωρίς μνημόνιο.

Είτε θέλει είτε δε θέλει να το αντιληφθεί και να το παραδεχτεί το ΑΚΕΛ, κύριος στόχος πολιτικής είναι να μπορεί σύντομα η χώρα μας να χρηματοδοτείται από τις διεθνείς αγορές χωρίς να έχει ανάγκη από προγράμματα στήριξης και τους όποιους όρους πολιτικής τα συνοδεύουν. Αντικειμενική διαπίστωση είναι ότι η Κύπρος είναι κοντά σε αυτό το στόχο. Εμείς, με τις πολιτικές μας, θα συνεχίσουμε να τον επιδιώκουμε. Ευχής έργο θα είναι να συμβάλει και το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης από την πλευρά του. Εξάλλου, τον ίδιο αυτό στόχο ελπίζουμε να πετύχει και η Ελλάδα.»