Α.Θεμιστοκλέους: Κακώς εδόθη συγχώρεση στη Γιωρκάτζη

Ανοικτή επιστολή βουλευτή του ΔΗΣΥ Α.Θεμιστοκλέους στον Πτ.Δ.

Ο Βουλευτής  του ΔΗΣΥ Λεμεσού κ Ανδρέας Χρ. Θεμιστοκλέους απέστειλε  πριν μερικές μέρες και δημοσιοποίησε σήμερα  ανοικτή επιστολή  προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  με θέμα : Η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.andreas-themistokleous-proedre-vythizomaste-th

Το περιεχομενο της επιστολής είναι το πάρα κάτω:

«Εξοχότατε και φίλε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Όπως καλά πιστεύω αντιλαμβάνεσαι η κατάσταση στην Κεντρική Τράπεζα και όχι μόνο, έφτασε στο απροχώρητο και μόνο τιμή περιποιεί στο πρόσωπο σου η άμεση αντίδραση σου, για να αποκατασταθεί άμεσα η τάξη, η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς την Κεντρική Τράπεζα και γενικότερα τους θεσμούς.

Η κ. Γωρκάτζη κακώς διορίστηκε, κακώς της εδόθη συγχώρεση για τις προληπτικές και δόλιες επεμβάσεις και παραχαράξεις του συμβολαίου της και ΚΑΚΙΣΤΑ θα προσπαθήσουν ενδεχομένως ορισμένοι να σε πείσουν ότι αποσπώντας από τα χέρια της, τη διαχείριση της πρώην Λαϊκής και παραχωρώντας την στους πιστωτές της, αυτή μπορεί να παραμείνει στη θέση που εσύ την εδιόρισες και έτσι εσύ, η κυβέρνηση μας και το κόμμα μας θα μπορεί να απαλλαχτεί περαιτέρω των ευθυνών, τωρινών και μελλούμενων, που η ανεπάρκεια της μάς εφόρτωσε και θα μας φορτώσει.

Μακάρι να μπορέσουμε να μειώσουμε τις αχρείαστες ευθύνες που ήδη μας εφόρτωσε. Μακάρι να μπορέσουμε να επανορθώσουμε τις τεράστιες ζημιές που ήδη μας προκάλεσε. Πολυτέλεια για χρέωση προς το πρόσωπο σου και προς το κόμμα επιπρόσθετων ευθυνών δυστυχώς δεν υπάρχει.

Το ζήτημα της διαχείρισης της πρώην Λαϊκής, είναι ζήτημα που πρέπει να το δεις πέραν και έξω από κάθε εξάρτηση και συνάρτηση με την κ. Γιωρκάτζη και από το τι κατά τη γνώμη μου θα εισηγηθώ με σεβασμό να πράξεις.

Το ζήτημα της διαχείρισης είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένο με κορυφαία νομικά ζητήματα, με διακρατικές σχέσεις και συμφωνίες, με τον κανονισμό λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρωτίστως με τις δικαστικές μάχες που ο κ. Βγενόπουλος είναι εμπλεκόμενος ως ενάγων ή εναγόμενος και αντίδικος του είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και η πρώην Λαϊκή. Επ` αυτού του κρίσιμης και μεγάλης σημασίας ζητήματος ουδεμία γνώμη έχω για το τι θα πράξετε.

Το κορυφαίο όμως ζήτημα και το μέγιστο των προβλημάτων το οποίο καλείσαι καθηκόντως για ν` αντιμετωπίσεις είναι αυτή η ίδια η κ. Γιωρκάζη και η βούληση σου ή όχι να εξευρεθεί τρόπος ώστε αυτή να απομακρυνθεί το ταχύτερο δυνατόν από το κορυφαίο πόστο του Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Λαός φίλε Πρόεδρε, δεν αντέχει ούτε άλλα ψέματα ούτε άλλες δικαιολογίες, που εν πολλοίς χαμηλώνουν, υποτιμούν και προσβάλλουν τη νοημοσύνη του, ακυρώνουν τις θυσίες του και προπαντός του δίνουν την εντύπωση και εδραιώνουν στην συνείδηση του, ότι οι κατόχοι κορυφαίων θεσμών που λειτουργούν εξ ονόματος του, τον θέλουν και τον αντιμετωπίζουν ως Λαό μονίμως δούλο και υπόδουλο που μήτε ελπίδα μπορεί να έχει μήτε αξιοπρέπεια μήτε συνείδηση της κατακρήμνισης της ζωής του και καταβαράθρωσης της τιμής και της συλλογικής ηθικής του.

Για όλα τα πιο πάνω, αλλά και για άλλα πολλά, σου απευθύνω θερμότατη έκκληση και παράκληση, ώστε η κ. Γιωρκάτζη από τη Δευτέρα το πρωί να αποτελέσει παρελθόν για την Κεντρική Τράπεζα και παρελθόν για εσένα μα και ένα καλό και γερό μάθημα για το ποιους επιλέγεις εξ ονόματος της πατρίδας και του Λαού, για να τους περιβάλεις με την εμπιστοσύνη σου και να τους κάνεις την ύψιστη τιμή και να τους διορίσεις για να ασκούν εξουσίες που από τον Λαό εκπηγάζουν και αυτόν και μόνο αυτόν να υπερασπίζονται και να υπηρετούν.

Εχτές δημοσίως είπα και το επαναλαμβάνω σήμερα και προς εσένα ότι:
Η χρησιμότητα πλέον της κ. Γιωρκάτζη είναι ισοδύναμη με τη χρησιμότητα μιας τρύπας στον πάτο μιας βάρκας γεμάτη από ναυαγούς που ανεμοδέρνεται σε φουρτουνιασμένη θάλασσα.
Και νοείται, ότι επιτακτικά θα απαιτήσεις τις παραιτήσεις ΟΛΩΝ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας.

Πρόεδρε μου, λυπούμαι και θλίβομαι που σε λύπησα, αλλά όπως και εσύ είμαι βέβαιος αντιλαμβάνεσαι, βυθιζόμαστε – όλοι βυθιζόμαστε!

Ο Θεός να σε έχει πάντα καλά και πάντα να σε προσέχει από όσους εμπιστεύεσαι, τιμάς και ευεργετείς!

Καλό Σαββατοκύριακο, καλύτερες σκέψεις και κάλλιστες αποφάσεις!»