Την ενδυνάμωση των σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ στην εκπαίδευση συζήτησαν ΥΠΠΑΝ και Αμερικανίδα ΥΦΕΞ

Την ενδυνάμωση των στενών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και των ΗΠΑ στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού συζήτησαν το πρωί της Πέμπτης ο imagewΥπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), Πρόδρομος Προδρόμου, και η Βοηθός Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές  Υποθέσεις, Lee Satterfield. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας.

Σε δηλώσεις μετά από τη συνάντηση, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι η επίσκεψη της κ. Satterfield θα ενδυναμώσει τις σχέσεις ανάμεσα στην Κύπρο και τις ΗΠΑ στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, προσθέτοντας ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η «πολύ καλή συνεργασία» μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος Fulbright, η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στην Κύπρο, καθώς και οι ανταλλαγές στον τομέα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και έρευνας. Στον εν λόγω τομέα, τόνισε ο κ. Προδρόμου, «οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες είναι ήδη πολύ στενές, αλλά υπάρχει πάντοτε το περιθώριο για βελτίωση».

Επιπρόσθετα, ο ΥΠΠΑΝ αναφέρθηκε στην επίσημη τελετή για τη λειτουργία του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού στην Πάφο, η οποία θα γίνει την Παρασκευή.

Από την πλευρά της, η κ. Satterfield εξέφρασε την ευαρέσκειά της που βρίσκεται στην Κύπρου προκειμένου να βρει τρόπους ενίσχυσης των δυνατών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κύπρου μέσω της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν ευκαιρίες για δημιουργικά προγράμματα και ανταλλαγές ομάδων. «Νομίζω ότι μπορούμε να ενώσουμε τις κοινές μας αξίες μέσω προγραμμάτων που περιλαμβάνουν απευθείας σύνδεση μεταξύ των κοινοτήτων μας», είπε, εκφράζοντας την προσδοκία της για συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.