Τα υψηλότερα κέρδη της από το 2008 ανακοίνωσε η Exxon Mobil

Η Exxon Mobil έδωσε «σήμα» για τα υψηλότερα κέρδη της από το 2008. Την ίδια ώρα που ο imagewπόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με χιλιάδες ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατομμύρια να ΄έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς.

Όμως για το Αμερικάνικο πετρελαϊκό κολοσσό αυτή είναι μια περίοδος πρωτόγνωρης κερδοφορίας! Η Exxon δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου μπορεί να ήταν έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια υψηλότερα από τα κέρδη τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021, όταν η εταιρεία συγκέντρωσε 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια κατάθεση. Σχεδόν 11 δισεκατομμύρια δολάρια θα είναι λοιπόν τα κέρδη της Exxon Mobil μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του 2022!!!

Η συγκεκριμένη εκτίμηση της εταιρείας προμηνύει άνθηση κερδών σε ολόκληρη τη βιομηχανία πετρελαίου, καθώς οι εμπορικές κυρώσεις, οι διακοπές στη ναυτιλία και η αύξηση της ζήτησης φέρνουν τεράστια κέρδη.

Οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου ήταν ο κύριος μοχλός της συσσώρευσης κερδών, με το φυσικό αέριο και τα μεγαλύτερα περιθώρια διύλισης να συνεισφέρουν επίσης στο «πάρτι» που έχει στήσει η πολυεθνική και πληρώνουν αδρά οι λαοί. Τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού άγγιξαν το υψηλό των τελευταίων 14 ετών, σχεδόν 140 δολάρια το βαρέλι κατά τη διάρκεια του τριμήνου και ειδικά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος και η ανθρωποσφαγή στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία, αλλά και η λεηλασία των λαών του πλανήτη που πληρώσουν «χρυσάφι» την βενζίνη και το πετρέλαιο για τους μετόχους της Exxon Mobil δημιουργούν τεράστιες «ευκαιρίες» κερδοφορίας…