ΔΗΣΥ :Προσωπική θέση του Ν. Τορναρίτη για παραίτηση της Βουλής

 

Δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του Δημοκρατικού Συναγερμού σχετικά με «παραίτηση της Βουλής» αποτελούν καθαρά προσωπικές θέσεις του και δεν αντανακλούν θέσεις του κόμματος αναφερεται σε δελτίο Τύπου  του ΔΗΣΥ  απ’ αφορμή θέσεις που διατύπωσε σε συνέντευξη του στην εφ.ΠΟΛΙΤΗΣ ο βουλευτής του κόμματος Ν.Τορναρίτης.nikos-tornaritis_0

Ουδέποτε, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου ,  έχει εγερθεί τέτοιο θέμα ενώπιον των αρμόδιων συλλογικών οργάνων του κόμματος, δεν συζητήθηκε και δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση.

Σε περίπτωση που ο ίδιος το επιθυμεί, μπορεί να θέσει θέμα για συζήτηση είτε στο Εκτελεστικό Γραφείο, το οποίο συνέρχεται καθημερινά, είτε στο Πολιτικό Γραφείο. Στο μεταξύ όμως μια τέτοια τοποθέτηση δεν αποτελεί θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού .

Ωστόσο στη συνέντευξη του ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, αναφέρει ότι υπέβαλε εισήγηση προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του όπως εξετάσει το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

«Η προσφυγή στις κάλπες, τόνισε ο κ. Τορναρίτης στη συνέντευξη του  αποτελεί τη σημαντικότερη κίνηση που μπορεί να γίνει αυτή την ώρα, ώστε ο λαός να επικυρώσει ή να απορρίψει πρόσωπα και κόμματα.

Ωστόσο, πρόσθεσε, η Βουλή θα πρέπει πριν αυτοδιαλυθεί, να προχωρήσει στην ψήφιση νόμου για το ασυμβίβαστο και να μελετήσει την πρόταση για οριζόντια ψηφοφορία».