Επιμένει ο Ερντογάν να φιλοξενήσει Πούτιν-Ζελένσκι στην Τουρκία

Την πρότασή του να φιλοξενήσει στην Κωνσταντινούπολη ή την Άγκυρα τον Ρώσο Πρόεδρο putin_zelenskiΒλαντιμίρ Πούτιν και τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντιμίρ Ζελένσκι για συνομιλίες σε επίπεδο ηγετών, επανέλαβε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ρώσο ομόλογό του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, στην τηλεφωνική επικοινωνία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και την ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα. Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε στον Ρώσο Πρόεδρο ότι η Τουρκία διατηρεί την ειλικρινή προσέγγιση που επέδειξε από την αρχή για να εξασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Είπε πως εάν κηρυχθεί μόνιμη κατάπαυση του πυρός, θα ανοίξει ο δρόμος για μια μακροπρόθεσμη λύση και εξέφρασε τη θερμή επιθυμία του για θετικά αποτελέσματα από τις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ανέφερε ότι η επίτευξη συναίνεσης σε ορισμένα ζητήματα μπορεί να απαιτήσει συνομιλίες σε επίπεδο ηγετών και επανέλαβε την πρότασή του να φιλοξενήσει τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν και τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη ή στην Άγκυρα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο πόλεμος δεν θα ωφελήσει καμία πλευρά και πρέπει να δοθεί ευκαιρία στη διπλωματία, ενώ επέστησε επίσης την προσοχή στην ανάγκη παρακολούθησης της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Ουκρανία και αποτελεσματικής και ομαλής λειτουργίας των ανθρωπιστικών διαδρόμων και προς τις δύο κατευθύνσεις.