Αμερικανοί αναλυτές: «Ίσως απόψε το βράδυ να πέσει το Κίεβο»

Προ των πυλών και στην Οδησσό ο ρωσικός στρατός ενώ ανα πάσα στιγμή η -1-14-1024x450Ουκρανική πρωτεύουσα  θα καταληφθεί. Σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, ίσως απόψε το βράδυ, το Κίεβο να περάσει σε ρωσικά χέρια.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου Πολεμικών Μελετών, ο ρωσικός Στρατός θα εξαπολύσει απόψε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο Κίεβο με μοναδικό στόχο φυσικά την κατάληψή του.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την ουκρανική πρωτεύουσα και μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει το σφυροκόπημα.

Παράλληλα, οι Ρώσοι συγκεντρώνουν προμήθειες και ενισχύσεις καθώς και επιχειρούν από εδάφους και αέρος για να αποδυναμώσουν την ουκρανική άμυνα και να τρομάξει τους αντιπάλους ενόψει μιας τέτοιας επίθεσης, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

Ηχούν οι σειρήνες στην Οδησσό 

Παράλληλα, μετά την Μαριούπολη και το Χάρκοβο, φαίνεται πως ο ρωσικός Στρατός στρέφεται προς την Οδησσό, η οποία αποτελεί στόχο κομβικής σημασίας για την Μόσχα.

Όπως μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός, το μεσημέρι της Τρίτης (08/03) ήχησαν οι σειρήνες στην Οδησσό, καλώντας τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ήταν δεδομένο πως η Οδησσός θα έμπαινε στο στόχαστρο των Ρώσων και πλέον τις επόμενες ώρες αναμένονται σφοδροί βομβαρδισμοί.