Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έκαναν αεραπόβαση στην πόλη Λβοβ – Ψάχνουν τους νεοναζί

Ρωσικά στρατεύματα έκαναν αεραπόβαση στην πόλη Λβοβ το πρωί του Σαββάτου. 

Παράλληλα πληροφορίες θέλουν τον Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκι να βρίσκεται στο russiΛβοβ, την πόλη που του είχε υποδείξει η CIA ως «καταφύγιο» πριν ξεκινήσει η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. 

Ο δήμαρχος του Λβοβ, Αντρέι Σαντοβόι, ήταν αυτός που ανακοίνωσε ότι το πρωί του Σαββάτου ρωσικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στην περιοχή.

«Στην περιοχή Μπρόντι στις 9 το πρωί, ρωσικά στρατεύματα προσγειώθηκαν με 3 ελικόπτερα. Περίπου 60 άτομα. Τα στρατεύματά μας αντέδρασαν. Τώρα υποχωρούν προς το δάσος στην περιοχή Levyatyn. Οι ένοπλες δυνάμεις δίνουν μια άξια απόκρουση στον κατακτητή! Εμείς κρατούμε την κατάσταση υπό έλεγχο», είπε ο δήμαρχος. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Reuters η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας της Ουκρανίας(SBU) διέψευσε την πληροφορία ότι ρωσικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην περιοχή Λβοβ.

Υπενθυμίζεται πως στο Λβοβ έχουν μεταφερθεί οι περισσότερες διπλωματικές αποστολές που δεν έφυγαν από την χώρα αλλά απομακρύνθηκαν από το Κίεβο.

Πρόκειται για μια πόλη η οποία άνηκε στην Πολωνία επί πολλά χρόνια και μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πέρασε στην Σοβιετική Ένωση, ενώ βρίσκεται στην δυτική Ουκρανία.

Είναι μια πόλη στην οποία μόλις το 10-15% είναι Ρωσόφωνοι, ενώ κανείς δεν περίμενε ότι θα κάνουν απόβαση.

Να σημειωθεί ότι το Λβοβ είναι η κοιτίδα του «Δεξιού Τομέα», ο οποίος έκανε τα εγκλήματα σε Οδησσό, Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ το 2014 και εκεί είχε εκτυλιχθεί μέρος του μεγαλύτερου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος. Ουκρανοί ναζί στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, είχαν βασανίσει και δολοφονήσει χιλιάδες Εβραίους, Γυναίκες και παιδιά, ακόμα και στη μέση του δρόμου.