Σύντομα αποκαθίσταται η ειρήνη στην Ουκρανία με τη ρωσική επιχείρηση, λέει ο διευθυντής της ρωσικής κατασκοπείας

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση για τη διάσωση των κατοίκων στις περιοχές του Ντονιέτσκ imagewκαι Λουγκάνσκ», είναι κατά την άποψη του διευθυντή της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν «αποτέλεσμα της μακρόχρονης και γενικευμένης αγνόησης από τη Δύση των αντικειμενικών συμφερόντων της χώρας μας στον τομέα της ασφάλειας».

Όπως υποστήριξε μιλώντας στο δορυφορικό δίκτυο «Ρωσία-24» «η επιχείρηση σε σύντομο χρόνο θα αποκαταστήσει την ειρήνη στην Ουκρανία και θα αποτρέψει μια εν δυνάμει μεγαλύτερη πολεμική σύγκρουση στην Ευρώπη».

Ο κ. Ναρίσκιν είπε με απογοήτευση ότι «κατά τη διάρκεια του τελευταίου άκαρπου κύκλου συνομιλιών με τους δυτικούς ηγέτες, η ρωσική ηγεσία πείστηκε ότι η καταγεγραμμένη στα έγγραφα του ΟΑΣΕ αρχή των εγγυήσεων ίσης ασφάλειας για όλα τα μέλη αυτού του οργανισμού, είναι κενός λόγος για τις ΗΠΑ και τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ», γι’ αυτό και «είμαστε αναγκασμένοι να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και τους συμμάχους μας μόνοι μας».

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος δέχθηκε δημόσια «διόρθωση» πρόσφατα από τον πρόεδρο Πούτιν, ώστε να εκφράσει σαφέστερα την άποψή του για την αναγνώριση από τη Μόσχα των αποσχισθεισών περιοχών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, επεσήμανε ότι «στη Δύση αγαπούν να ειρωνεύονται την (σ.σ. μεγάλη) υπομονή των Ρώσων και αυτό είναι αλήθεια, αλλά και αυτή δεν είναι απεριόριστη». «Επί 20-25 χρόνια αδιάκοπα υποδεικνύαμε στους δυτικούς συναδέλφους μας ότι είναι ανεπίτρεπτη η προσέγγιση στα σύνορά μας των επιθετικών υποδομών της συμμαχίας του ΝΑΤΟ», είπε ο κ. Ναρίσκιν, σημειώνοντας ότι «η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει τη μετατροπή της Ουκρανίας σε μια υψωμένη από πάνω μας δαμόκλειο σπάθη στα χέρια της Ουάσιγκτον».

«Μοναδική οδός προς αυτό είναι σήμερα η αποστρατιωτικοποίηση, η αποναζιστικοποίηση και το ουδέτερο καθεστώς του ουκρανικού κράτους», κατέληξε ο Ρώσος αξιωματούχος.