ε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν οι δυνάμεις της ρωσικής πυρηνικής «τριάδας»

-1-48Σε υψηλό, αλλά όχι στο ανώτατο επίπεδο, ετοιμότητας τέθηκαν πριν λίγο οι δυνάμεις της πυρηνικής «τριάδας» της Ρωσίας, χερσαίες, ναυτικές και εναέριες, ακόμα και στο Καλίνιιγκραντ: Όπως αναφέρουν πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας από την Μόσχα  στο defencenet.ru «Έχουμε αυξημένη ετοιμότητα σε όλο το επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις για την ασφάλεια της χώρας και όταν λέμε σε όλα τα επίπεδα, το εννοούμε απόλυτα».

Αποκωδικοποιώντας αυτή την φράση σημαίνει ότι έχει υπάρξει αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας των πυρηνικών δυνάμεων, ακόμα και στο Καλίνινγκραντ, του οποίου ο ρωσικός θύλακας είναι «σφηνωμένος» μεταξύ Πολωνίας-Λιθουανίας.

Τουλάχιστον τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Su-34, Su-24 κλπ. έχουν φορτωθεί ήδη με πυρηνικά όπλα.

Στα υπάρχοντα πυρηνικά όπλα προστίθενται πλέον αυτά που οι Β.Πούτιν  χαρακτήρισε πλέον «μοναδικά σε όλο τον κόσμο». Το υπερ-υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα Kinzhal που εκτοξεύεται από μαχητικά και βομβαρδιστικά, τον υπερηχητικό πύραυλο Zircon ενώ είναι σε φάση πλήρους παραγωγής είναι οι στρατηγικοί πύραυλοι υπερηχητικής ολίσθησης Avangard.

Κανείς δεν ξέρει πόσα είναι συνολικά σε ετοιμότητα, αλλά αρκούν δέκα από αυτά για να προκαλέσουν αυτό που είπε σήμερα ο Β.Πούτιν: «Όποιος εξωτερικός παράγοντας σκέφτεται να παρέμβει να ξέρει ότι εάν το κάνει θα αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες συνέπειες απ’ όσες έχει αντιμετωπίσει στην ιστορία. Ελπίζω να με ακούσετε». 

Συνολικά η Ρωσία έχει στο οπλοστάσιό της περισσότερες από 6.500 πυρηνικές κεφαλές έτοιμες για εκτόξευση στην πυρηνική της «τριάδα».

Αυτή την στιγμή έχει αυξηθεί η πυρηνική της ετοιμότητα στις χερσαίες πυραυλικές δυνάμεις, στην RVSN RF, η οποία περιλαμβάνονται όλες οι χερσαίες πυραυλικές δυνάμεις με εμβέλεια άνω των 1000 χλμ. αλλά και στο ναυτικό επίπεδο και στο εναέριο.