Ουκρανία: Εκκενώνεται μαζικά το Ντόνετσκ

Υπό το φόβο μιας επίθεσης  από Ουκρανούς στρατιώτες εκκενώνεται το Ντονέτσκ της Ουκρανίας , ukraine_border_ap-oukraniaμε τον επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας να προτρέπει τους αμάχους να μεταβούν στη Ρωσία.

Ο Ντένις Πουσίλιν,  επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνεσκ», σε ανάρτηση του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι εκκενώνουν την περιοχή.

Μάλιστα είπε πως η Ρωσία συμφώνησε να τους δεχτεί και να τους παράσχει στέγη και φαγητό ενώ όπως διευκρίνισε προτεραιότητα  έχουν οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Συγκεκριμένα ο Πουσίλιν έγραψε: «Από σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, οργανώθηκε μια μαζική εκκένωση του πληθυσμού στη Ρωσική Ομοσπονδία. Γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι θα φύγουν  πρώτοι» ανέφερε.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Reuters, το οποίο μετέδωσε την είδηση, αναφέρει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις εκκένωσης της πόλης, ωστόσο η ευρύτερη επαρχία του Ντονμπάς είναι η πλέον «εύφλεκτη».

Σύμφωνα με τον ίδιο τον ηγέτη των αυτονομιστών οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν λάβει θέσεις μάχης και είναι έτοιμες για τη βίαιη κατάληψη του Ντονμπάς.

Ενώ και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος: «Αυτό που συμβαίνει στο Ντονμπάς, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, είναι πολύ ανησυχητικό και οι ειδήσεις προκαλούν, πραγματικά, ένα αίσθημα συναγερμού και είναι δυνητικά πολύ επικίνδυνη (η κατάσταση)»