Μισέλ: Σταθερή και αποφασιστική στην υπεράσπιση των αξιών της η Ευρώπη όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία

Για «αψεγάδιαστη ενότητα» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ έκανε λόγο σε imagewανάρτησή του, αμέσως μετά την άτυπη συνάντηση των 27 ηγετών της ΕΕ με αντικείμενο την κατάσταση στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε ανάρτησή του.

Η ανάρτηση του κ. Μισέλ ήταν λακωνική, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να εκφράζει «στήριξη στην Ουκρανία» και να προσθέτει πως η Ευρώπη είναι «σταθερή και αποφασιστική στην υπεράσπιση των αξιών μας».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χωρίς ηλεκτρονικές συσκευές «για διασφάλιση της εμπιστευτικότητας» όπως ανέφερε σε δική του ανάρτηση ο εκπρόσωπος του κ. Μισέλ, Μπάρεντ Λέιτς.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων σε σχέση με την ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Πριν τη συνάντηση ο κ. Μισέλ είχε επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Σε ανάρτησή του τόνισε πως η ΕΕ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και υπογράμμισε την ανάγκη αποκλιμάκωσης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία.