Σόιμπλε: Δεν μπορώ να αποκλείσω ένα Grexit από ατύχημα

Η Ελλάδα έχει την ευθύνη να βοηθήσει τον εαυτό της, δήλωσε από τη Βιέννη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» που θα οδηγούσε στην έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.?????????

«Καθώς (η Ελλάδα) έχει την ευθύνη, η δυνατότητα να αποφασίσει τι θα συμβεί εναπόκειται μόνο σε εκείνη και επειδή εμείς δε γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, δε μπορούμε να το αποκλείσουμε», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο αυστριακό δίκτυο ORF και ερωτηθείς σχετικά με την προοπτικής ενός «Grexident».
Τόνισε πάντως ότι η Ευρώπη παραμένει προετοιμασμένη να βοηθήσει την Ελλάδα, ωστόσο η ίδια πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της.
Νωρίτερα, μιλώντας σε εκδήλωση μαζί με τον Αυστριακό ομόλογό του, ο Γερμανός υπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα «δεν είναι σίγουρα χαμένη υπόθεση» και πως η επίδοσή της μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους ήταν καλύτερη απ΄ο,τι προβλεπόταν στο πρόγραμμα διάσωσης.

«Παρά τον σκεπτικισμό, η πρόοδος της Ελλάδας έως τέλος του περασμένου έτους ήταν καλύτερη από αυτή που είχε καθοριστεί από το πρόγραμμα στήριξης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σόιμπλε συνέχισε λέγοντας ότι προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμος όσον αφορά την Ελλάδα, πρόσθεσε ωστόσο πως η κυβέρνησή της δεν τον βοηθάει.

Χθες το απόγευμα, ο κ. Σόιμπλε είχε χαρακτηρίσει «ανοησίες» τα περί προσβολής του Ελληνα ομολόγου του Γιάννη Βαρουφάκη. «Όχι, δεν προσέβαλα τον Έλληνα ομόλογό μου, αυτά είναι ανοησίες», είχε δηλώσει στο Reuters ερωτηθείς σχετικά με το ελληνικό διάβημα στο Βερολίνο, στο οποίο εκφράζεται η αποδοκιμασία της Αθήνας για τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού για τον κ. Βαρουφάκη.