Η Αστυνομία αξιολογεί τις πληροφορίες για κυκλώματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης

imagewΌλες οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της επιστολή του Ηλία Γκιώνη, αναφορικά με υπόθεση για δράση κυκλωμάτων βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης σε Κύπρο που σχετίζεται με υπόθεση βιασμού στην Ελλάδα, θα αξιολογηθούν και θα διερευνηθούν με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, σε σημερινές του δηλώσεις.

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι παραλήφθηκε χθες επιστολή από τον Ηλία Γκιώνη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την οποία ο ίδιος εκδήλωσε πρόθεση να στείλει στις κυπριακές αστυνομικές αρχές.

Όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη επιστολή αποτελείται από 47 σελίδες, εκ των οποίων οι 14 αφορούν την Κύπρο.

Σημείωσε ότι από την ίδια ώρα που παραλήφθηκε η επιστολή έχει συσταθεί ειδική ανακριτική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, για την αξιολόγηση όλων των πληροφοριών που παρέχονται μέσω της επιστολής.

Στην επιστολή, συνέχισε ο κ. Ανδρέου, γίνονται αναφορές σε διάφορα στοιχεία που δεν αφορούν προσωπικά βιώματα ή προσωπική γνώση του κ. Γκιώνη.

«Πρόκειται για υλικό, το οποίο είναι αναρτημένο σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ή και κάποιες αναρτήσεις ή μηνύματα άλλων προσώπων, τα οποία προωθήθηκαν στον κ. Γκιώνη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί ο ίδιος. Όλες αυτές οι πληροφορίες θα αξιολογηθούν και θα διερευνηθούν με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ήδη σε σημερινή πρωινή σύσκεψη υπό την προεδρία του Αρχηγού Αστυνομίας, έγινε μια πρώτη αξιολόγηση των αναφορών. Ο ίδιος ο Αρχηγός και μετά από συνεννόηση με τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα έδωσε κατευθύνσεις για τις εξετάσεις που θα ακολουθήσουν με έμφαση στις αναρτήσεις και πληροφορίες που αφορούν την Κύπρο», συμπλήρωσε.

Η κατάσταση, είπε ο κ. Ανδρέου, θα επαναξιολογηθεί όταν ολοκληρωθεί η μελέτη όλων των στοιχείων.

«Η παροχή πληροφοριών προς την Αστυνομία όπως έπραξε και ο κ. Γκιώνης είναι πολύ σημαντική στη διερεύνηση υποθέσεων εμπορίας προσώπων αλλά και άλλων σοβαρών υποθέσεων και τις επικροτούμε. Έχει διαπιστωθεί ότι η συνεργασία της Αστυνομίας με τους πολίτες επιφέρει θετικά αποτελέσματα», τόνισε.

Με αυτή την αφορμή, είπε τέλος ο κ. Ανδρέου, “καλούμε τον οποιοδήποτε πολίτη που ενδεχομένως γνωρίζει ή κατέχει οποιεσδήποτε πληροφορίες για τέτοια σοβαρά θέματα να τα διαβιβάζει στην Αστυνομία. Εμείς ως Αστυνομία έχουμε τη θέληση, την βούληση αλλά και το καθήκον να διερευνήσουμε την όποια πληροφορία μας δοθεί».