Καλούνται οι καταναλωτές να αποφεύγουν συναλλαγές με συγκεκριμένη ιστοσελίδα

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφύγουν συναλλαγές με την ιστοσελίδα www.ioannouhomecy.com και σελίδες με την ίδια ονομασία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σελίδες με την ίδια ονομασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά και από καταγγελίες από καταναλωτές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες έλαβε καταγγελίες από καταναλωτές, για την ιστοσελίδα www.ioannouhomecy.com και σελίδες με την ίδια ονομασία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα οι καταναλωτές καταγγέλλουν ότι προέβησαν σε παραγγελίες προϊόντων, πλήρωσαν το σχετικό αντίτιμο αλλά ποτέ δεν παρέλαβαν τα προϊόντα. Περαιτέρω, όλες οι προσπάθειες τους για να επικοινωνήσουν με την ηλεκτρονική επιχείρηση απέβησαν άκαρπες.

Η Υπηρεσία υπενθυμίζει ακόμα στους καταναλωτές ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, μια επιχείρηση που εμπορεύεται μέσω διαδικτύου, οφείλει να τους παρέχει εύκολη, άμεση και συνεχή πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες.

Τέλος, η Υπηρεσία συμβουλεύει τους καταναλωτές, πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προβαίνουν σε αγορές από εμπορευόμενους που η μόνη πληροφόρηση που παρέχουν είναι ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου ή μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για περισσότερες πληροφορίες/συμβουλές μπορούν οι πολίτες να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή (www.consumer.gov.cy).