ΕΥΡΩΚΟ: Να παραιτηθεί το Δ.Σ. της Κ.Τράπεζας

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πόλυς Παλλήκαρος σε δηλώσεις του για την Κεντρική Τράπεζα αφού ανέφερε ότι απέτυχε και  έχασε την αξιοπιστία του πρέπει να παραιτηθει.Οπως είπε:newego_LARGE_t_1101_54071069_type12713

«Η ανεπάρκεια και οι παλινδρομήσεις της Διοίκησης της, δεν επέτρεψαν στην Κεντρική Τράπεζα να λειτουργήσει ως αποτελεσματική Αρχή Εξυγίανσης στο θέμα της πρώην Λαϊκής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας μπερδεύτηκε σε ένα κυκεώνα συμφερόντων και διαπλοκής και επί της ουσίας δεν έκανε τίποτα από την ώρα που έκλεισε η Λαϊκή Τράπεζα, διατηρώντας την επί δύο χρόνια σε διαδικασία εξυγίανσης χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα με διάφορα προσχήματα δυσκόλεψε και την αποστολή της Διαχειρίστριας Άντρης Αντωνιάδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, με τα όσα αποκαλύπτονται είναι φανερό ότι δεν μπορεί να επιτελέσει με αξιοπιστία την αποστολή του για την εξυγίανση και την σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα του τόπου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας έχει αποτύχει, έχει χάσει την αξιοπιστία του, είναι κατώτερο των περιστάσεων και πρέπει να παραιτηθεί για το καλό της οικονομίας και του τόπου.

Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γενικό Εισαγγελέα να πάρουν τολμηρές πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Κεντρικής Τράπεζας για να επανέλθει η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον συγκεκριμένο θεσμό του κράτους. Αυτό απαιτούν οι κρίσιμοι καιροί που περνά η Κύπρος.» κατέληξε ο κ. Παλλήκαρος.