Η “Ελπίς” φεύγει αλλά το ψύχος παραμένει

imagewΤο βαρομετρικό χαμηλό Ελπίς θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι αργά απόψε, ενώ η ψυχρή αέρια μάζα, που συνοδεύει το χαμηλό, θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι το Σάββατο. Χαμηλή πίεση και θερμότερη αέρια μάζα αναμένονται την Κυριακή.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές κατά διαστήματα ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Τοπικά, στα ορεινά ή και στα ημιορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Προς τις αυγινές ώρες αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά, αλλά μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους μηδέν βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 3 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά, αλλά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ δεν αποκλείονται μεμονωμένες ελαφρές βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά και νωρίς το πρωί τοπικά και στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά αλλά μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ο παγετός θα διατηρηθεί.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στο δυτικό μισό του νησιού θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά αρχικά, στα δυτικά παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά, αλλά μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Στα ορεινά, στα ημιορεινά, αλλά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές καθώς και παροδική χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών ή και παροδικής χιονόπτωσης τοπικά στα ορεινά. Την Κυριακή ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, μεμονωμένη καταιγίδα και χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή αναμένεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού, στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 75 εκατοστά.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη
Θερμοκρασία
Ελάχιστη
Θερμοκρασία
Σχετική
Υγρασία
Λευκωσία: 10°C 2°C 64%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 12°C 5°C 63%
Λεμεσός: 11°C 4°C 51%
Αεροδρόμιο Πάφου: 13°C 7°C 50%
Φρέναρος 12°C 5°C 65%
Πρόδρομος 2°C  -3°C 93%
Πόλις Χρυσοχούς 12°C 7°C 52%