Προβλήματα στους δρόμους προς το Τρόοδος λόγω χιονιού

imagewΠροβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών έχει προκαλέσει η χιονόπτωση στο Τρόοδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, λόγω χιονόπτωσης, οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σημειώνεται επίσης ότι στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ αύριο αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα, που από την Παρασκευή υποχωρεί σταδιακά.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Τα φαινόμενα τοπικά πιθανό να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια και ορεινά πολύ ισχυροί και παροδικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης, για να καταστεί σταδιακά κυματώδης και στα προσήνεμα μέχρι πολύ κυματώδης.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά τις μεταμεσονύκτιες ώρες τα φαινόμενα θα καταστούν σταδιακά μεμονωμένα. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Αργότερα, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, χιονόπτωση πιθανό να σημειωθεί και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι αρχικά κυματώδης και στα προσήνεμα πολύ κυματώδης, για να καταστεί αργότερα ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους μείον 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα στο εσωτερικό αναμένεται παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κατά τόπους συννεφιασμένος. Στα πεδινά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ορεινά και στα ημιορεινά τοπικά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά κυματώδης, στα προσήνεμα, αλλά μέχρι ταραγμένη στα υπήνεμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά ο παγετός θα παραμείνει.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ από το απόγευμα της Παρασκευή και μετά αλλά και το Σάββατο αναμένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδα και στα ψηλότερα ορεινά τοπικά χιονόπτωση. Το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται γενίκευση των φαινομένων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη, παραμένοντας ωστόσο αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.