Νέα επιχείρηση Τουρκίας εναντίον της Αβρούπα

Έξι αγωγές κατά τριών αρθρογράφων της επέδωσαν χθες «αστυνομικοί» που επισκέφτηκαν τα γραφεία της Αβρούπα, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα πρωτοσέλιδα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, οι αγωγές καταχωρήθηκαν μετά από ενέργειες της «πρεσβείας» της Τουρκίας στα κατεχόμενα ενώπιον της «γενικής εισαγγελίας».

Οι δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι τα άρθρα τους είχαν σκοπό την δημιουργία αναταραχής, ανησυχίας και φόβου εντός του «λαού».

Τέσσερις αγωγές καταχωρήθηκαν εναντίον του Σενέρ Λεβέντ, μία εναντίον της Φαϊζέ Όζντεμιρτζιλερ και μία εναντίον του Αλί Οσμάν.

Ο Σενέρ Λεβέντ κατηγορείται για τα άρθρα του με τίτλο «Ψέματα και Αλήθειες» (δημοσιεύτηκε στις 22.07.2020), «Ποιος πάτησε το κουμπί» (δημοσιεύτηκε στις 14.11.2019), «Οι βιασμοί της Γύψου» (δημοσιεύτηκε στις 19.12.2020) και «Όσοι λένε μας έκαναν και εκείνοι» (δημοσιεύτηκε στις 20.12.2020).

Η Φαϊζέ Όζντεμιρτζιλερ κατηγορείται για το άρθρο της με τίτλο «Ο στρατός που έφερε ειρήνη στην Κύπρο καίει ελαιόδεντρα» (δημοσιεύτηκε στις 25.09.2020) και ο Αλί Οσμάν για το άρθρο του με τίτλο «Μήπως υπάρχει κανείς που έμεινε έξω;» (δημοσιεύτηκε στις 20.01.2021).

Η «αστυνομία» ανέφερε ότι λεπτομερής δήλωση σε σχέση με τις κατηγορίες θα γίνει αργότερα. Η εφημερίδα χαρακτηρίζει τις ομαδικές αγωγές ως «μια νέα επιχείρηση της Άγκυρας εναντίον της εφημερίδας μας».