Σε δεξίωση των ΗΕ στο Λήδρα Πάλας Πρόεδρος Αναστασιάδης και Ερσίν Τατάρ

Δεξίωση στους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό  ηγέτη Ερσίν Τατάρ παρέθεσε απόψε ο νέος ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού imagewΓραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ. Η δεξίωση στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας στη νεκρή ζώνη διήρκεσε δύο περίπου ώρες, από τις επτά ως τις εννιά το βράδυ.

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων ήταν τον Σεπτέμβριο του 2021 στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη σε άτυπη τριμερή που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες.

Στην αποψινή δεξίωση, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, παρευρέθηκαν μόνο γύρω στα 40 άτομα, μεταξύ αυτών οι Πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και οι επικεφαλής και συμπρόεδροι των τεχνικών επιτροπών.

Πρώτος έφτασε στο χώρο της δεξίωσης γύρω στις επτά και δέκα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και λίγο αργότερα ο Τ/κ ηγέτης. Τους υποδέχθηκε ο ειδικός αντιπρόσωπος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο χώρο της δεξίωσης όπου αντάλλαξαν μερικές κουβέντες μεταξύ τους και με τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια στάθηκαν στον εξωτερικό χώρο για φωτογραφίες και εκεί ο κ. Στιούαρτ προέβη σε σύντομη δήλωση. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν και πάλι στον εσωτερικό χώρο. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχώρησε γύρω στις οκτώ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνοδευόταν από τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και ο Ερσίν Τατάρ από τον σύμβουλό του και διαπραγματευτή Εργκιούν Ολγκιούν.