ΣΠΥΡΟΔΑΤ:Η ΚΕΔΙΠΕΣ αποζημιώσει τους δανειολήπτες που υπερχρεώθηκαν

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών imagewαπό τα όσα διαμείφθηκαν στην τελευταία συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου αναφορικά με την προώθηση για διερεύνηση στην Αστυνομία 24 υποθέσεων για πιθανά αδικήματα από πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Παράλληλα η ΚΕΔΙΠΕΣ αναμένεται, επίσης, να δώσει εντός Φεβρουαρίου στην Αστυνομία συνολικά 212 υποθέσεις για διερεύνηση πιθανών αστικών αδικημάτων.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΠΥΡΟΔΑΤ αναφέρει ότι «οι πιο πάνω ανακοινώσεις μας ικανοποιούν κι αναμένουμε ότι σχετικές ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθούν σύντομα διότι οι υπαίτιοι θα πρέπει να πληρώσουν επιτέλους για την κακοδιαχείριση».

Προσθέτει ότι «οι δικές μας θέσεις, όπως έχουν αναφερθεί στην Επιτροπή, είναι ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας, με αποτέλεσμα πολλές φορές να επιτυγχάνονται βιώσιμες αναδιαρθρώσεις και αναστολές πλειστηριασμών».

Ο ΣΠΥΡΟΔΑΤ εκτιμά ότι «το κράτος, ως ιδιοκτήτης της ΚΕΔΙΠΕΣ, πρέπει να αναλάβει να αποζημιώσει τους δανειολήπτες που είχαν λογαριασμούς στην πρώην ΣΚΤ και στους οποίους δεν έχουν ακόμη επιστραφεί τα ποσά που είχαν υπερχρεωθεί, όπως αποφάσισε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος και αναγνώρισε η τότε Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα».

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, «πρόκειται για 11.000 δανειολήπτες στους οποίους έπρεπε να επιστραφεί ποσό πέραν των 110 εκατομμυρίων, δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα, τούτο δεν έγινε, εκτός ολίγων περιπτώσεων».

Η ΚΕΔΙΠΕΣ πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα, καταλήγει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ.