Μπένετ: Πιο στενή από ποτέ η σχέση Ισραήλ και Κύπρου, υπερβαίνει τα κοινά συμφέροντα

Η σχέση μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου είναι πιο στενή από ποτέ και υπερβαίνει τα imagewκοινά συμφέροντα, ανέφερε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στα Ιεροσόλυμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νϊκο Αναστασιάδη, πριν την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.

«Καλωσορίσατε στην Ιερουσαλήμ φίλε μου Νίκο Αναστασιάδη. Είναι πολύ ωραία που σας έχουμε κοντά μας. Η σχέση μεταξύ των δυο εθνών μας είναι πιο στενή από ποτέ, κατά πολύ λόγω της δικής σας πρωτοβουλίας και ηγεσίας. Το αντιλαμβανόμαστε αυτό και το εκτιμούμε», ανέφερε ο κ. Μπένετ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σημείωσε πως «σε μια περίοδο κατά την οποία καταστροφικές δυνάμεις προσπαθούν να γίνουν πιο καταστροφικές, είναι ολοένα και πιο σημαντικό εμείς, οι θετικές δυνάμεις, να εργαστούμε μαζί για να διασφαλίσουμε την ευημερία, την άμυνα, την οικονομία στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Η σχέση μεταξύ των δυο εθνών μας υπερβαίνει τα κοινά συμφέροντα. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες, και μερικές φορές κοινά προβλήματα. Και προσβλέπω πάρα πολύ σε αυτή την Τριμερή σήμερα, της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ», σημείωσε.