Ισραήλ και Κύπρος όσο πιο κοντά μπορούν να είναι, να συνεχίσουμε να προσέχουμε ο ένας τον άλλο λέει ο Herzog

Παρά τη θάλασσα που υπάρχει ανάμεσά μας, το Ισραήλ και η Κύπρος είναι όσο imagewπιο κοντά μπορούν να είναι ως γείτονες, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, o Πρόεδρος του Ισραήλ, Isaac Herzog, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το πρωί στα Ιεροσόλυμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε ο ένας τον άλλο», επεσήμανε ο κ. Herzog.

«Καλωσορίσατε στην Ιερουσαλήμ Πρόεδρε Αναστασιάδη για την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας για ενίσχυση της συνεργασίας στην όμορφη Μεσόγειό μας», κατέληξε.

Μήνυμα Προέδρου

Στο Βιβλίο Επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου του Ισραήλ, το οποίο υπέγραψε την Τρίτη το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρει ότι η συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ έχει γεωστρατηγική σημασία, δημιουργεί τεράστιες προοπτικές για τις δυο χώρες, τους λαούς τους και την περιοχή, και εκφράζει το όραμα για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συλλογική ασφάλεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέβη το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Ιερουσαλήμ, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της χώρας, Isaac Herzog. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει και της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία θα διεξαχθεί αργότερα σήμερα.

Κατά την άφιξη του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών, στο οποίο έγραψε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Εκφράζω τις εγκάρδιες ευχές μου για μια επιτυχή, καρποφόρα θητεία στον 11ο Πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ, τον καλό μου φίλο Issac και διαβεβαιώνω για τη σταθερή μου προσήλωση στη συνέχιση της συνεργασίας μας, με στόχο να φτάσουμε σε νέα επίπεδα ισχυρής συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο και Ισραήλ».

Μιας συνεργασίας, πρόσθεσε, «με γεωστρατηγική σημασία και με τεράστιες προοπτικές για τις χώρες μας, για τους λαούς μας και για την περιοχή, και που εκφράζει το όραμα για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συλλογική ασφάλεια».

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, επίσης, στους  οικογενειακούς δεσμούς που έχει ο νέος Πρόεδρος του Ισραήλ με την Κύπρο, αφού οι πρόγονοι του σχετίζονται στενά με το νησί.