Το έγκλημα του εποικισμού συνεχίζεται-375.000 άτομα θέλουν να μεταφέρουν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Ο “πρόεδρος” του τ/κ επιμελητηρίου πολεοδόμων, Μερτέρ Ρεφίκογλου δήλωσε ότι με το πολεοδομικό σχέδιο της κατεχόμενης περιοχής Αμμοχώστου, Τρικώμου και Αγίου Σεργίου θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην περιοχή 375.000 άτομα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε συνέντευξη στη Γενί Ντουζέν ο κ. Ρεφίκογλου ανέφερε ότι το εν λόγω σχέδιο ετοιμάστηκε από δύο πολεοδόμους που εργοδότησε η ένωση εργολάβων χωρίς τη συμμετοχή του επιμελητηρίου πολεοδόμων, της ένωσης μηχανικών και αρχιτεκτόνων, των περιβαλλοντικών οργανώσεων και του “λαού” της περιοχής και αποκλείοντας τους πολεοδόμους του «τμήματος πολεοδομίας».

Χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την κατάσταση, είπε ότι άρχισε και συνεχίζεται παράνομα η ανέγερση οικοδομών στην περιοχή, προσθέτοντας ότι κανένα «αρμόδιο όργανο» δεν επεμβαίνει, παρά το γεγονός ότι αυτές οι οικοδομές έπρεπε να είχαν σφραγιστεί.

«Αυτό που κάνουν τώρα με το πολεοδομικό διάταγμα Αμμοχώστου, Τρικώμου, Αγίου Σεργίου, ανοίγουν για ανοικοδόμηση μια γεωργική περιοχή ακόμα 2 χιλιάδων στρεμμάτων και θα μπορούν να ζήσουν στην περιοχή ακόμα 375 χιλιάδες άτομα. Όσος και ο πληθυσμός της τδβκ. Ποιο είναι το ντέρτι σας;»

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε προσφυγή και το «επαρχιακό δικαστήριο» Αμμοχώστου εξέδωσε διάταγμα απαγόρευσης της εφαρμογής του πολεοδομικού σχεδίου ανάπτυξης.